Home » Diverse » Hologramele ar putea ajuta la identificarea extraterestrilor

Primul noastru contact cu viata extraterestra ar putea fi prin intermediul unei holograme- potrivit NASA, care a creat un microscop capabil de captarea de imagini a microbilor extraterestri mai mici de un micron sau de o milionime de metru. Imaginile preluate sunt apoi introduse intr-un calculator ce poate crea o imagine realistica, holografica a fiintelor extraterestre- sustin expertii.

NASA spera ca acest dispozitiv sa fie lansat intr-o misiune pe satelitul lui Jupiter, Europa, la mijlocul anilor 2020. „Acest dispozitiv a fost creat special, de la inceput, pentru a avea o cale de zbor”- sustine Chris Lindensmith de la Jet Propulsion Laboratory, NASA. Oamenii de stiinta au folosit deja sistemul cu succes, acesta fiind cunoscut sub numele de microscop holografic digital- DHM- pentru a detecta microbii de gheata din Groenlanda. DHM este diferit fata de un microscop traditional, deoarece iluminarea este impartita intr-un fascicul de proba si unul de referinta.

Microscop holografic digital

Asadar, dupa ce fasciculul de lumina ilumineaza proba, acesta este combinat cu referinta, iar datele sunt introduse in calculator pentru a crea o holograma. „Lucrul cu adevarat magic este ca nu trebuie sa ne jucam prea mult cu focalizarea, Avem abilitatea de a reconstrui orice imagine”- sustine Lindensmith. Dar, pe langa abilitatea sa de a captura detalii 3D si de a focusa automat, DHM poate inregistra video-uri, lucru care ar putea face ca oamenii de stiinta sa afle modul in care microbii se misca. Potrivit surselor oficiale, DHM a fost capabil sa detecteze eucariote- organisme de mici dimensiuni- in fiecare proba pe care au studiat-o.

In ceea ce priveste misiunile viitoare, oamenii de stiinta au abilitatea de a elibera diverse substante chimice sau pot modifica temperatura mediului strain, astfel incat sa vada daca exista celule vii si cum se misca acestea. Luna lui Jupiter, Europa, a fost descrisa de oamenii de stiinta de la NASA ca fiind „cel mai susceptibil loc care ar putea gazdui viata extraterestra”.

Blogger: Cristina M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>