Diverse Sanatate

3 beneficii pentru sanatate ale whisky-ului

Whisky-ul este una din cele mai populare bauturi alcoolice ale lumii. Pe langa faptul ca poate sa iti imbunatateasca starea de spirit si sa iti dea o stare de mahmureala a doua zi- daca este consumat in cantitati excesive-, se pare ca whisky-ul are si o valoare medicinala incredibila.

Potrivit Institutului de Cercetare Rowett din Aberdeen, whisky-ul are o multime de beneficii in ceea ce priveste sanatatea noastra. Astfel, oamenii de stiinta au raportat urmatoarele: “am descoperit ca whisky-ul, alaturi de vinul rosu, ajuta la protejarea impotriva unor boli- cum ar fi cele de inima, prin cresterea nivelului de antioxidanti din organism. Cu toate acestea, exista consumatori care absorb o substanta chimica din whisky, care le asigura un efect protector”.

Cuvantul Whisky inseamna “apa vietii” si, avand in vedere toate beneficiile sale fata de sanatate, este si de inteles de ce i se spune asa. Insa, inainte de a patrunde si mai adanc in acest subiect, este foarte important sa mentionam ca un consum excesiv de whisky sau orice alta substanta alcoolica poate provoca mari probleme de sanatate si chiar, in unele cazuri, dependenta.

Beneficii pentru sanatate ale whisky

  1. Imbunatateste memoria- antioxidantii prezenti in aceasta bautura ajuta la imbunatatirea sanatatii creierului. De asemenea, cu ajutorul whisky-ului se imbunatateste circulatia sangelui. Ambele functii contribuie la buna functionare a memoriei. In plus, whisky-ul contine etanol, substanta care poate spori capacitatea de a tine minte mai usor unele lucruri.
  2. Reduce riscul de accident vascular cerebral- whisky-ul ajuta la prevenirea colesterolului “rau” si scoate excesul de colesterol din organism. In plus, peretii arterelor devin mai relaxati, astfel ca se ajunge la o reducere considerabila de provocare a unui accident vascular cerebral.
  3. Ajuta in procesul de pierdere in greutate- compozitia whisky-ului contine un procent ridicat de alcool care, la randul sau, devine un inhibitor eficient impotriva poftei de mancare. De asemenea, aceasta bautura nu este bogata in calorii si contine zero grasimi si colesterol- de aici si riscul scazut pentru dezvoltarea bolilor de inima.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Ha! Acum sa ii mai vad pe cei care spun ca alcoolul dauneaza grav sanatatii! Uite ca si whisky-ul aduce beneficii, nu doar vinul rosu, vodka sau berea.

Comentariile sunt închise.