caderea parului
Diverse Sanatate

3 cauze ale caderii parului

Te intrebi de ce parul iti este deteriorat, decolorat, de ce iti cade foarte mult? La ce stil de viata avem in prezent, nici nu e de mirare. Uitam sa avem grija de organism, de nevoile sale, pentru ca traim tot timpul pe fuga, avem o viata extrem de agitata. Incep sa apara tot felul de probleme de sanatate astfel, si de multe ori nu de dam seama decat prea tarziu.

In ceea ce priveste parul, ai observat recent ca este deteriorat, ca s-a accentuat caderea parului ori ca se rupe foarte usor? Vestea buna este ca exista un remediu. Vestea proasta e ca ai cazut ca victima a uneia din cele trei cauze principale ale caderii parului.

1. Stresul – cauzeaza supraproductie de hormoni, celulele si tesuturile au astfel de suferit. In fiecare minut in care esti stresat poti pierde pana la 10 fire de par. Trebuie sa eviti stresul pe cat posibil, sa iti gasesti modalitati sau hobby-uri prin care sa il combati de fiecare data cand simti emotii negative.

2. Alimentatia – nu degeaba se spune “esti ceea ce mananci”. Deficientele nutritionale afecteaza organismul, implicit parul. Orice organ ori tesut este conectat la fluxul sanguin, astfel daca alimentatia este improprie, parul are si el de suferit pentru ca nu isi primeste suficienti nutrienti. Alimentatia sanatoasa si consumul de suficienta apa sunt elemente esentiale pentru un par sanatos.

3. Dezechilibrele hormonale – acestea sunt cauzate atat de stres cat si de alimentatie improprie. Stilul de viata nesanatos este cu siguranta ceva de evitat. Trebuie sa reducem astfel consumul de alcool, cafea, trebuie sa ne odihnim suficient, sa nu avem o viata sedentara ci sa facem suficienta miscare (chiar si o plimbare de 15 minute pe zi poate sa ajute). In acest fel vom pastra un echilibru in organism, in acest fel starea de bine se va mentine si va fi evitata problema caderii parului.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *