Cariera Cursuri Sfaturi

6 Principii esentiale ale unei afaceri moderne

Afacerile care au depasit cu succes piedicile financiare si de piata intampinate recent au facut asta pentru ca s-au bazat pe cateva principii nemuritoare ale administrarii afacerilor moderne. In timp ce planul tau de afaceri, strategia, baza de date despre clienti si angajatii se vor schimba cu timpul, anumite atribute cheie ale identitatii afacerii tale vor ramane aceleasi. Acestea sunt principiile esentiale ale afacerilor moderne pe care le vei intelege odata ce vei intra intr-o afacere serioasa.

 • Valorifica-ti creatia
 • Valorifica-ti clientii
 • Investeste in angajatii tai
 • Realizeaza un plan autentic, care sa poata fi pus in aplicare
 • Planifica in mod optimizat
 • Asculta pe cei din jur: clienti, parteneri, colaboratori, angajati, superiori, furnizori, etc. …

Rand pe rand, vei vedea cum anume te ajuta fiecare dintre aceste principii in parte in ceea ce priveste succesul afacerii tale moderne. Dar, trebuie sa urmaresti totul cu atentie si sa pui in aplicare ceea ce gasesti scris aici. Si pe mine m-au ajutat acesti factori pe care i-am descoperit amintiti intr-una dintre postarile blogului Anonimul.eu si acum te sfatuiesc pe tine sa ii iei in serios.

 • Creatia ta este afacerea ta pe care ai pornit-o de la 0. Tine minte cum era la inceput si cat de mult te-ai bucurat cand ai castigat prima suta de lei. De aceea, oricat de tare ai devenit pe parcurs, adu-ti aminte de inceputuri si fii la fel de sincer si de recunoscator ca atunci.
 • “Clientii tai sunt stapanii tai”. Nu este asa daca nu faci tu sa fie asa. Nu trebuie nici sa-i ocolesti si sa nu le bagi in seama doleantele, dar nici nu trebuie sa le respiri in ceafa mai mereu. Gaseste un echilibru si impaca-i pe toti. Mai presus de toate asculta ce au de zis.
 • Investeste in angajatii tai. Bun, am inteles. Sunt angajatii tai, practic ii consideri ca niste sclavi, dar care primesc bani, iar timpul lor este de fapt timpul tau. Crezi ca odata ce i-ai angajat, ar trebui sa iti fie recunoscatori ca i-ai acceptat sub umbrela ta protectoare, insa nu este asa. Si ei, ca si tine si compania ta, de altfel, au nevoie de dezvoltare treptata. Si doar tu poti sa le propui asta, oferindu-le traininguri, workshop-uri, schimburi de experienta, dar si sesiuni de team-building. Nu te mai plange de ei, daca nu le oferi nimic palpabil.
 • Un plan autentic si testat pentru afacerea ta este cea mai buna solutie care poate duce la succes. Gaseste pe cineva care sa te ajute cu asta sau, daca ai angajati motivati, chiar ei se vor gasi sa propuna solutii. Asculta-i din nou si fa in asa fel incat obiectivele planului in cauza sa poata fi indeplinite in viata aceasta, nu intr-una imaginata sau una viitoare.
 • Planificarea optimizata a strategiilor care fac parte din planul de bataie poate fi solutia cheie pentru a duce la rezultate bune si pe viitor. Daca vei face face ceva bun in prezent, acel ceva se va transmite mai departe si va crea valoare celorlalte obiective din plan. Asa cum o firma nu poate functiona fara angajati, asa nici mai multe obiective pe termen lung nu pot fi indeplinite fara finalizarea celor de pe termen scurt.
 • Ultimul principiu, dar nu cel din urma, tine de ascultare. Asculta de toata lumea, asculta de tine si vezi care este cea mai buna solutie in ceea ce priveste solutia de aplicat pentru succesul unei afaceri moderne. Afacerea ta este rezultatul unei viziuni, a unei sclipiri de genialitate, si este ca bebelusul tau. Trebuie sa ai grija de ea, sa asculti pe cei de langa care iti dau cele mai bune sfaturi, dar in cele din urma tot tu vei da verdictul final legat de cum se va dezvolta aceasta.

Mersi ca m-ai ascultat. Poate ca tu vei ajunge la un moment dat sa iti cresti afacerea ta de milioane si vei zice mersi ca ai avut de unde sa citesti aceste lucruri. Poate ca totusi principiile acestea te-au facut sa iti dai seama unde ai dreptate, unde gresesti si unde ai nevoie de imbunatatiri, sau, daca este vorba despre vreo idee noua de business, sa pornesti totul de la 0, curat si fara influente negative.

Blogger: Oana M. Roman

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *