Diverse

Afla care sunt alimentele care iti provoaca insomnii!

Insomniile sunt foarte frecvente in randul oamenilor, iar acest lucru se intampla adesea si din cauza alimentatiei necorespunzatoare. Esti ceea ce mananci se spune; nu este de mirare ca te vei confrunta cu lipsa somnului spre exemplu daca nu tii cont de anumite reguli. Ca o ultima masa a zilei nu te avanta sa consumi dulciuri spre exemplu pentru ca asta iti va afecta calitatea somnului daca nu chiar te va tine treaz toata noaptea. Din lista de alimente ce iti pot da insomnie se numara:

  • Broccoli, fasole sau chiar varza sunt alimente ce se digera foarte greu. Stomacului ii va lua mult mai mult timp sa digere astfel de alimente astfel ca sunt de evitat daca iti doresti o noapte linistita.
  • Rosiile sunt spre exemplu foarte acide. Acestea vor provoca arsuri la stomac si te vor tine treaz multa vreme. Si in aceeasi categorie se inscrie si ketchup-ul, sosul de pizza si multe alte derivate de la rosii.
  • Carnea rosie este si ea in aceasta lista caci fara doar si poate aceasta se digera foarte greu. Desi consumul de proteine nu este unul periculos la masa de seara conteaza fara doar si poate cum te vei simti ulterior. O alternativa la asta este carnea de curcan, asta desigur cui ii place.
  • Ciocolata. Stim poate de mici copii ca acest deliciu aduce si un plus de energie, ceea ce ne face sa fim alerti. Iti creste ritmul cardiac si ajungi sa iti strici rimtul de somn. Chiar daca vorbim de ciocolata neagra, cea cu un continut mare de cacao povestea este aceeasi.
  • In ceea ce priveste consumul de alcool nu numai ca acesta iti va da o stare de euforie si adio somn insa te va si deshidrata si astfel ajungi sa faci n drumuri spre toaleta si sa stai treaz toata noaptea.

Regula este una singura, aceea de a avea grija sa nu consumi mancare grasa sau acida.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *