servicii ORL in Mures
Sanatate Sfaturi

Afla care sunt cele mai intalnite afectiuni ORL

Orice persoana isi doreste sa prezinte o stare de sanatate cat mai buna, insa nu toata lumea stie cum sa se fereasca de diversele afectiuni sau cand sa isi dea seama ca ceva nu este in regula. Foarte multa lume evita sa ia masuri de preventie sau sa consulte un specialist atunci cand apar diverse tulburari.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre cele mai intalnite afectiuni din domeniul ORL. Ce inseamna ORL? Ei bine, aceasta este prescurtarea pentru otorinolaringologie, adica domeniul medical care se ocupa cu diversele afectiuni ale nasului, urechilor sau a gatului.

Asadar, sa vedem care sunt cele mai intalnite probleme.

Otita

Cand vorbim despre afectiuni ale urechii, din randul celor care se enumera cel mai frecvent regasim otita. Acestea sunt practic inflamatii ale diferitelor parti ale urechii. Dupa cum stiai, sau poate nu, urechea este impartita in diverse parti dintre care urechea externa, medie si interna. In functie de locul in care are loc inflamatia se poate vorbi si despre gravitatea afectiunii. De exemplu, atunci cand se inflameaza urechea medie, apare otita medie, care, daca nu este tratata la timp, poate aduce chiar si riscul de a surzi.

Servicii ORL in Mures

Daca te intrebi cum se manifesta otita e important sa stii ca cele mai intalnite simptome sunt cele in care simti o durere puternica la nivelul urechii, pot aparea secretii purulente si totodata ai o senzatie de mancarime. In cazul unei otite externe aceasta se poate vindeca folosind anumite picaturi cu antibiotic, iar in cazul celei medii trebuie sa folosesti pe langa antibiotice si decongestionante nazale.

Din acest motiv este foarte important sa consulti un specialist si sa te asiguri ca aceasta se va vindeca complet. De asemenea, sunt sigur ca iti vei dori sa scapi de durerea pe care o provoaca aceasta otita. Iti recomand sa apelezi la servicii ORL in Mures fiindca aici vei gasi un personal foarte bine specializat si unul dintre cele mai performante centre medicale din tara.

Sinuzita

Trecand de la ureche la nas, este important sa stii ca la nivelul oaselor fetei se afla anumite cavitati pneumatice, care sunt captusite cu o mucoasa nazala. Atunci cand acestea se inflameaza apare afectiunea denumita si sinuzita.

Motivele aparitiei pot fi diverse, fie o rinita, fie o infectie dentara netratata, etc. Din randul simptomelor enumaram nasul infundat, durerile de cap, febra sau starea de somnolenta.

Pentru a se vindeca aceasta boala se folosesc inhalatii cu musetel, antibiotice si decongestionante locale.

Faringita

Urmatoarea afectiune des intalnita este cea specifica gatului, denumita si faringita. O cauza al acestei boli este data de streptococ, caz in care se mai numeste si faringita streptococica. Cele mai frecvente simptome sunt cele in care se prezinta o durere puternica in gat, amigdalele inflamate si febra de peste 38 de grade Celsius.

In acest caz cea mai buna metoda de tratament este penicilina, insa nu toate faringitele au la cauza streptococul, iar din acest motiv iti recomand sa mergi mereu la specialisti, cum sunt cei ce ofera servicii ORL in Mures.

Asadar, acestea sunt cele mai intalnite afectiuni din domeniul ORL si daca regasesti din simptomele mai sus prezentate incearca sa ajungi la o consultatie in timp util.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *