La palavre

Ajutor in noapte

In urma cu ceva timp eu impreuna cu un amic am ramas in pana cu masina noaptea. Afara era un intuneric bezna, abia ne vedeam noi intre noi, iar afara cred ca erau cateva grade cu minus. Plecaseram sa cumparam o masina din Medias si fix in seara aceia a inceput sa ninga in toata tara, o ninsoare care abia iti permitea sa mergi si sa mai ai atasata si o platforma dupa tine. Cam la 70 de km distanta de casa s-au ars o parte din sigurante, nu ne mai functiona caldura, dezaburirea, si nici luminile, eram un adevarat periocl pe drum, asa ca am oprit in prima parcare. Din pacate pentru noi aceasta nu era iluminata, asa ca am incercat cu lumina de la telefoane sa luminam, insa bateria a cedat destul de repede din cauza frigului.

Am incercat sa aflam pe bajbaiala din ce cauza s-au ars sigurantele, am zis ca poate nu sunt bine facute legaturile dintre platforma si masina, am desfacut jumatate din instalatia de la triple insa acestea erau ok, asa ca am verificat priza dintre platforma si masina, acolo am costatat ca instalatia de la platforma era cam fierbine semne ca acolo era un scurt . Cum sa vedem noi despre ce e vorba?  Nu prea aveam sanse, noroc ca langa noi a oprit un tir iar soferul acestuia ne-a oferit ajutorul oferindu-ne o lanterna pentru a ne face treaba.

Era o lanterna profesionala cu led careia ii puteai regla intensitatea, am inteles de la soferul tirului ca lanterna se chema olight, si ca aceste ​lanterne olight​ sunt unele cu o autonomie foarte mare de pana la cateva zeci de ore in functie de intensitatea la care o foloeseti. Ele au un sistem foarte bun de racire, iar la capacitate maxima pot lumina pana la 1000 de metri.

Cu ajutorul lanternei olight am putut gasi defectiunea pentru a o repara si pentru a ne continua drumul catre Medias, daca nu ar fi aparut acel sofer binevoitor care sa ne ofere lanterna, cred ca am fi inghtetat de frig pana dimineata pentru ca altfel nu ne-am fi putut continua drumul.

Drumul a fost unul foarte greu din cauza vremii, am ajuns undeva spre dimineata la persona respectiva de unde am cumparat masina si ne-am intors acasa. Ma gandesc ca ar trebui sa imi cumpar si eu o astfel de lanterna pentru ca este foarte importanta atunci cand ai necajuri.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *