greu de digerat
Diverse Sanatate

Alimente greu de digerat

Problemele digestive frecvente pot fi puse in legatura directa cu consumul de alimente greu de digerat. Acele alimente care incetinesc procesul de digestie pot sa iti creeze o reala stare de disconfort. Supun stomacul la un stres suplimentar, fiind necesara o perioada mai indelungata pentru a fi finalizata procesarea lor de catre organism. Care ar fi cateva dintre alimentele greu de digerat vedem in continuare.

Mancarurile prajite – sunt de evitat in cazul persoanelor care au probleme cu digestia. Simplul act al prajirii unui aliment il face mult mai uleios si plin de grasimi. Prajelile incetinesc digestia si pot afecta serios persoanele ce sufera de sindromul de intestin iritabil.

Lactatele – in special inghetata – sunt la randul lor greu de digerat. Majoritatea inghetatelor sunt pline de grasimi, care la randul lor sunt greu de digerat. De asemenea problemele cu intoleranta la lactoza sau orice tip de produse lactate implica evitarea acestora.

Alimentele crude. Desi acestea sunt bogate in nutrienti – salatele spre exemplu – sunt la randul lor greu de procesat. Persoanele cu probleme digestive cu siguranta nu vor suporta prea bine consumul de alimente crude. Legumele sunt bogate in fibre insolubile ce provoaca de obicei indigestii atunci cand sunt consumate in exces.

Alimentele acide – pe langa faptul ca sunt greu de digerat, sunt principalele care contribule la problemele cu stomacul. Dintre acestea pot fi enumerate spre exemplu rosiile sau porumbul – aciditatea lor crescuta creeaza un dezechilibru la nivel de pH in organism si pot agrava problemele digestive.

Tot in seria alimentelor greu de digerat pot fi incluse sucurile de citrice, ciocolata, fasolele sau guma de mestecat fara zahar. Desi sunt greu de procesat pentru organism, asta nu inseamna ca trebuie evitate in totalitate. Recomandarea este sa nu fie consumate in cazul in care o persoana are probleme cu digestia, sau inainte de culcare: alimentele greu de digerat pot afecta serios odihna.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Foarte interesant articolul. Chiar am de gand sa-mi indrept obiceiurile alimentare. Observ ca fac multe greseli!

Comentariile sunt închise.