stocare
Diverse Retail Securitate Tehnologie

Alternative la Dropbox

Cu ajutorul stocarii pe cloud poti avea o cantitate mare de informatii disponibila in orice moment. Dropbox a fost si este un jucator important pe aceasta piata insa exista in momentul de fata si alte optiuni, alternative foarte bune si utile. Care ar fi acestea vedem in continuare.

iCloud – lansat in octombrie 2011, permite stocarea de fotografii, muzica, documente, remindere, notite, contacte si multe altele. Utilizatorii pot sa acceseze fisierele si de pe computere care sunt configurate cu sistemul Back to my Mac. Fiecare utilizator are la dispozitie 5 GB de spatiu de stocare gratuit, pentru spatiu mai mult existand ceva taxe.

SugarSync – lansat in noiembrie 2009, permite stocarea si sincronizarea de fisiere, acces la orice ora, protejare prin parole a documentelor facute publice si editarea si crearea de fisiere de pe orice dispozitiv. In decembrie 2013 s-a renuntat la planul de 5 GB gratuiti de stocare si s-a trecut la planuri platite de 100, 250, 500 si 1000 GB, precum si alte planuri personalizate, lunare sau anuale.

Box – serviciul a fost lansat in anul 2005 si include trei tipuri de conturi: Enterprise, Business si Personal. Elemente aditionale precum spatiu de stocare nelimitat, control administrativ ori alte aspecte depind de alegerea unui anume tip de cont. Stocarea gratuita este limitata la 10 GB, iar taxele se aplica lunar pentru pachete alese de peste 100 GB.

Google Drive – lansat in aprilie 2012, ofera pe langa sincronizare si stocare de documente, posibilitatea de a edita documente precum tabele excel, documente text sau prezentari, prin in corporarea unui Office Suite. La nivel de stocare gratuita se ofera 15 GB, iar pentru pachete mai mari ce pot ajunge si pana la 30 TB se aplica o taxa lunara.

Fiecare aplicatie are la un moment dat limitari iar Dropbox nu face exceptie. Tot timpul utilizatorii cauta confort sporit, cauta accesibilitate, cauta mai mult spatiu de stocare, acces de la distanta, securizarea datelor si asa mai departe. Alternativele de mai sus pot fi optiuni bune atat pentru nivel personal cat si profesional.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *