La palavre

Catelul nostru

Cand vine vorba de animale, o parte din oamenilor isi arata partea buna a sufletului si marea majoritatea a persoanelor isi achizitioneaza un animal de companie sau adopta unul ori ajuta la cautarea unui stapan. Un animal de companie, in special catelul iti poate face ziua mai frumoasa, datorita iubirii pe care o arata fata de tine.

Cainele este cel mai bun prieten al omului si sunt de acord cu aceasta remarca pentru ca am vazut de foarte multe ori catei care isi iubesc foarte mult stapanii, fata de alte animale, un exemplu bun este chiar pisica mea care este o perversa si pe interes. Animalele sunt niste finite inteligente, uneori chiar mai inteligente ca omul si fac anumite gesturi care te uimesc si te lasa cu gura cascata. Chiar daca animalele nu pot vorbi, animalele inteleg tot ceea ce noi le spunem sau ce vrem de la ele. Cainele mereu va simti daca esti suparat sau fericit, daca esti amenintat sau nu sau chiar inaintea de o calamitate. Isi da seama ca esti suparat, deoarece nu te-ai jucat deloc cu el, dar el nu se va supara deloc pe tine si te va intelege.

O buna zicala spunea asa: daca hranesti un caine te va iubi toata viata, in schimb daca nu lasi un om sa moara nu te va lasa el sa traiesti. Cam asa sta treaba in zilele noastre. De aceea eu iubesc foarte mult cateii. Am adoptat un caine acum 14 ani, din pacate pentru el conditiile nu sunt asa bune pentru el pentru ca locuiesc la bloc. Un caine este frumos sa il cresti la curte, pentru ca spatiul este mult mai mare iar el va avea mai multa libertate de miscare. Foarte multi din prieteni mei au catei, desi stau la bloc si pot spune ca nu este greu de intretinut .Trebuie sa il scot in fieare dimineata la plimbare, caci altfel catelul imi va face numai bucuri toata ziua prin casa. Trebuie sa-l hranesti foarte bine,deoarece cateii in general sunt foarte mancaciosi dar nu trebuie lasat nici sa exagereze pentru ca altfel se poate imbolnavi si nu ne dorim asa ceva.

Daca as locui la casa cu siguranta nu mi-as lua doar un singur catel ci as adopta mai mai multi, deoarece mi-ar place sa-i vad cum se tin dupa mine prin curte, cum alearga prin iarba si se joaca, cum ma joc cu ei cu mingea .Cei mai multi isi iau un animal de companie, deoarece s-au saturat sa fie singuri. Chiar daca unii cred ca un animal de companie nu poate sa iti tina de urat, realitatea este alta. Un animal de companie, o sa fie mereu langa tine, acolo unde te vei duce va veni si el si daca o sa dai de vreun pericol acesta iti va salva viata.

Nu sunt de acord eutanasierea cainilor din fata blocului. Nu ar trebui sa ii omoare, ci sa ii duca la un adapost pentru caini, deoarece si aceastia au nevoie de mancare si un acoperis in care sa doarma. Animalele sunt niste fiinte frumoase, care merita iubite, deoarece ele raman toata viata langa tine.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *