Stiri

Anonymous lupta contra vanatului de balene

Grupul de hacktivisti Anonymous a inchis recent cinci website-uri ale guvernului din Islanda in semn de protest fata de natiunea care continua sa permita vantul de balene.

Balenele nu au o voce, nu pot sa se exprime, astfel ca grupul Anonymous a decis sa vorbeasca in numele lor. Saptamana trecuta, cinci site-uri guvernamentale islandeze au fost deconectate datorita grupului de hacktivisti, lucru care a durat pana sambata dupa pranz. Potrivit Anonymus, atacul cibernetic exista de foarte mult timp, din moment ce Islanda este una din cele trei state care inca continua sa permita macelul si vanarea mamiferelor protejate de lege. De altfel, grupul Anonymous a promis sa expuna si sa perturbereteaua online ori de cate ori este necesar, astfel incat sa incheie practicile crude implicate in industria vantului de balene din Islanda, boicotand si impotriva bunurilor produse acolo.

„Balenele nu au voce. Noi vom fi vocea lor. Este timpul sa vorbim despre ceea ce se intampla si cum acest lucru afecteaza aceasta specie pe cale de disparitie. A venit timpul pentru ca Islanda sa stie ca noi suntem constienti de ceea ce se intampla si luptam impotriva acestora, care nu fac nimic altceva decat sa supuna la niste chinuri groaznice o specie aflata pe cale de disparitie”- a declarat grupul de hackeri activisti.

In ciuda faptului ca foarte multi activisti se lupta sa inceteze tortura impotriva acestor animale, vanatoarea de balene si industria comertului a liderilor internationali, printre care Islanda, Japonia si Norvegia, continua sa permita practicarea acestui lucru lipsit de etica fata de aceste animale. De fapt, anul trecut, Islanda a stabilit o cota de 300 de balene care sa fie vanate pentru carne, cea mai mare parte a acestora fiind livrata catre Japonia.

De asemenea, in cursul acestui an, chiar si celebra actrita Pamela Anderson a adresat o scrisoare presedintelui rus, Vladimir Putin, rugandu-l pe acesta sa ia masuri pentru a inchiea odata aceasta practica lipsita de etica care afecteaza balenele.

Anonymous continua atacurile

Anonymous este un grup celebru de hackeri care activeaza in mediul online, fiind extrem de cunoscuti din cauza mastilor care le poarta. Asadar, in urma atacurilor petrecute la Paris in data de 13 noiembrie 2015, grupul da hackeri a promis ca vor face tot ceea ce le sta in putinta sa distruga grupul ISIS din mediul online, astfel incat acestia sa nu mai aiba posibilitatea de a recruta noi membri cu ajutorul Internetului. Pana in prezent, Anonymous a reusit sa distruga 5500 de conturi Twitter care sunt asociate cu membrii ISIS.

De asemenea, exista un alt grup rival pentru cei de la Anonymous care promite, de asemenea, ca va face orice pentru a lupta impotriva ISIS. Astfel, Ghost Security Group a declarat in cursul saptamanii trecute ca „Anonymous nu au nicio expreienta in ceea ce priveste lupta contra teroristmului. Simtim ca ceea ce fac ei nu este de ajuns”.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *