La palavre

Apple. Povestea mea

Titlul suna mult mai frumos in engleza: My Apple story.

Toata lumea e trista sau face glume pe seama mortii lui Steve Jobs, cel care a inventat lumea in care traim.

Eu am sa povestesc despre interactiunea mea cu produsele Apple. Cum. Cand. Unde. De ce.

De mic tin minte logotipul unei companii hazlii care reprezenta un mar muscat. Aveam vreo 5-7 ani cand toata lumea inca se ferea sa poarte chipiuri Onyx sau Nirvana sau Metallica. Il desenam prin caiete, desi n-aveam idee de unde s-a luat si ce-i cu viata lor. Na, pe un copil nu-l intereseaza produsul, ci calitatea.

Cand aveam 9 ani am vazut Mac-ul. Mai mult decat atat. Pentru un copil dintr-o tara care abia a scapat de salbaticie, dar in care mai erau multi salbatici, sa vezi, sa atingi si sa aprinzi un Mac eu consider a fi un lucru tare interesant. Cred ca atunci a fost un moment in care m-am apropiat de tehnologie.

Urmatoarea interactiune cu Apple a fost cand am vazut filmul Forest Gump. Da, filmul e vechi, dar eu il tin minte pe la 10 ani. Pana atunci filme bune n-am prea vazut.

La 15 ani am avut, pentru o perioada scurta de timp, iPod nano de 2gb. Era o parte din mine. Zi si noapte playerul canta non-stop. Amuzant e ca ma trageam mai des la iPod, decat la telefon.

La 19 am fost in Polonia si mi-am mai luat un iPod, de data asta shuffle. Era abia lansat pe piata asta nou, foarte ingust si cu functia “voice over”, care iti spunea cine canta. No, acela da gadget. Ii pusesem si nume: Suric. Parca s-a rupt ceva in mine cand l-am vandut de nevoie.

Ei, despre interactiunile cu ipad si iphone nu zic, pentru ca am avut ceva probleme cu ele. Cred ca toate aceste probleme din graba de a tine pasul cu tehnologia sau din disperarea de a vinde cat mai multe unitati si a fi primi care scot un gaget pe piata inaintea celor de la samsung.

Dar nu mereu am folosit marul, am folosit si laptopuri si inca folosesc laptopuri ale caruri firme nu am marul pe ele si sunt foarte multumit de ele.

Primul laptop l-am cumparat la mana doua cu ajutorul unei reclame care spunea : aici laptop ieftin , am intrat, site-ul oferea laptopuri pentru toate buzunarele cu configuratii foarte bune.

Toate astea mi le-a dat Steve Jobs.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *