La palavre

Biserica

Salut. Mereu am avut cateva intrebari legate de preoti si politisti. Despre politisti mereu m-am intrebat cum sunt distribuit dupa terminarea academiei, sau isi aleg ei unde sa mearga, iar despre preoti aceiasi intrebare dar mai am si altele, cum primesc biserica si daca si eu au grade ca cei din politie si dupa ce iti dai seama.

Hainele de politist am inteles ca si le comanda de la politie dar cele bisericesti am vazut ca se pot achizitiona si online de pe site-ul vesmintebisericesti.ro . De fapt daca stau bine si ma gandesc am mai multe intrebari legate de biserica: care e diferenta dintre preoti si calugari sau maicute, de ce difera taxele de la o biserica la alta, daca vrei sa faci o nunta sau un botez taxele variaza in functie de biserica, daca aceasta este in centru sau la periferie, sau de la un oras la altul. Si ultima intrebarea, unde se duc bani stransi?

Din punctul meu de vedere biserica nu mai este ce a fost in trecut, lumea merge acum la biserica ca sa isi piarda timpul, aici ma refer la Paste, cand lumea merge de dragu de a pierde timpul, merg in fuste sau in rochii care abia le acopera fundul. In loc sa vina sa ia lumia si apoi sa stea la slujba ei vin iau lumina si dupa pleaca in club. Pe vremuri lumea mergea in costum popular si stateau pana dimineata la slujba, cantau si se rugau.

Discutam cu cineva mai in varsta despre noua catedrala care se construieste in orasul nostru. Mi se pare culmea hotiei si a prostiei sa pui marmura alba in catedrala iar de sarbatori sa o acoperi cu folie ca nu cumva sa cada ceara pe jos. Va dati seama ce s-ar intampla daca o lumanare ar cadea pe jos, ce incediu s-ar produce si cate victime vor fi. Si pentru ce? Pentru ca cineva avea nevoie de bani iar cum marmura este scumpa nimeni poate nu s-a gandit ca pretul poate e dublat. Daca pe jos s-ar fi turnat mozaic in buzunarul cui mergeau bani nu ar fi mers atat de mult ca la marmura.

O alta chestie foarte rusinoasa este ca preotul cere bani la slujba pentru acoperis sau pentru picturi iar preotul si copilul preotului se plimba cu BMW X6. Va dati seama ca explodez, cum ai tupeu sa ceri bani iar tu domnule preot umbli cu BMW X6 , chiar nu si-a pus nimeni intrebarea, de unde are preotul bani de X6. Eu ma intreb de ce nimeni  din tara asta nu se intreaba de unde au preoti si mai mari bisericii bani pentru a umbla cu masini ultimul timp si cu motoare de sute de cai. Mai nou am aflat ca biserica da si bani cu dobanda sau mai pe romaneste bani cu camata…

Sper ca intr-un final lumea sa isi revina si sa nu uite pentru ce este biserica si pentru ce este acolo pus un parinte, in prezent, personal mie imi place sa merg la manastiri, dar nu la cele care au cunoscut bani si noile tehnologii oferite de secolul in care traim.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *