La palavre

Caldura din casa.

Mare problema cu caldura. Ma chinui de cativa ani de zile sa scap de vechiul sistem de incalzire. Nu pentru ca nu ar fi bun ci pentru ca se fura ca’n codru astfel facturile cresc considerabil. Cum se fura ? Simplu scumpi mei vecini dau ceasurile jos si dupa pot da robinetul caloriferele la maxim, alti au fost prinsi cu inca un rand de calorifere. Din pacate in orasul nostru nu s-au tras gazele peste tot. Norocosi au fost cativa din zona caselor, apoi lucrarile s-au sistat pentru ca cel care aducea buteliile cu gaz in oras era consilier si astfel firma lui s-ar fi dus, ar fi ajuns la sapa de lemn.

M-am gandit la o centrala electrica, insa si asa e foarte scump, factura electrica ar ajunge undeva in jurul sumei de 1000 de lei. Dupa indelungi cautari am aflat ca pot folosi panouri radinate sunjoy , ele sunt tot pe curent insa o varianta mult mai ieftina, nu atat de scumpa cum era centrala electrica. Aceste panouri sunt mult mai bune si mai OK, spun eu. De ce cred asta ? Pai consumul redus, nu mai folosesc apa, scap de tevile din casa si problema unei avarii, cine nu a avut probleme cu tevile sparte, nu mai discutam de ele ca sunt si inestetice. Aceste panouri se pot monta pe tavan dar si pe perete exact ca un tablou, el nu ocupa spatiu dar se si incadreaza perfect in mobilier.  Cum incalzesc aceste panouri ? Ele cunftioneaza cu infrarosu si iti da senzatia ca stai la soare. Caldura poate fi controlata cu ajutorul unui termostat, ea poate fi programata cand sa porneasca si cand sa se opreasca pentru ca atunci cand ajungeti acasa sa aveti deja caldura. Termenul de garantie al unor astfel de panouri este de zece ani iar durata de viata este de 25 de ani.  Panourile radiante nu au nevoie de service, intretinere sau revizii si nici sa schimbi consumabile. Ele se monteaza simplu, nu au nevoie de autorizatii si proiecte ca in cazjul instalatiilor vechi de termoficare.

Ele nu degaje gaze toxice , nu consuma oxigen si nu produce curenti de aer ca in cazul aparatelor de aer conditionat. Pe multi i-am auzit ca le-ar fi teama ca nu cumva sa ia foc sau sa explodeze cum se mai intampla cu solarele sau sa se electrocuteze sau sa pateasca alte accidente.

Panourile sunjoy se pot comanda de inetrnet, ele beneficiind de transport graduit, de intructiuni de montare dar si de termostat. Eu i-am tras instalatie electrica separata pentru a o masca cand am renovat, dar nu e nevoie sa va renovati apartamentul sau camera pe care vreti sa o dotati. aveti nevoie doar de un prelungitor pentru a racorda la curentul electric panoul iar termostatul functioneaza pe baza de baterii exact ca o telecomanda de televizor. Ele sunt pe dimensiuni si pe  Wati, nu se cumpara asa de capul nostru ca si cum am cumpara paine. Cel mai bine sa apelam la un specialist pentru ai explica topografia unde vei monta panoul si daca vecinatatile sunt sau nu incalzite.

Sfatul meu e ca atunci cand cumparati sa apelati cu incredere la unul dintre angajati  ecojoy.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *