La palavre

Cand n-ai si fasi… ai ce face

Cand n-ai si fasi pornesti fb. Cauti oameni care se cer in frenzi. Cauti statusuri interesante la care sa dai like/share sau sa te certi cu cineva. Cauti piese interesante. Gata, s-a terminat.

Cand n-ai si fasi pornesti televizorul. N-am idee cum e la tine, dar dupa ce pornesc televizorul, eu oricum n-am si fasi.

Cand n-ai si fasi deschizi portalurile de stiri. Turbi, dai cu capu-n monitor, strici mouse-ul. Scrii vreun comentariu tampit si iesi.

Cand n-ai si fasi mergi la WC. Am citit chiar in momentul in care scriam ca “Barbatul e genul ala de fiinta care inainte se caca, iar abia apoi isi pune problema hartiei igienice.”

Cand n-ai si fasi incepi sa scrii mesaje oamenilor pe care-i iubesti. Dar si cand ai si fasi tot. Sau scrii oamenilor pe care-i urasti cat de tare ii urasti si dupa asta ii urasti si mai mult pentru ca ei nu-ti raspund.

Cand n-ai si fasi bei. Bei pana ajungi la starea cand nu poti face nimic.

Cand n-ai si fasi poti face multe lucruri, dar toate ele ies de mantuiala. Aiurea iese ca atunci cand avem si fasi, vrem sa facem tot ce-am mentionat mai sus + 1000000 de alte “n-am si fasi”-uri.

A venit frigul si tot mai multi si mai mult, vor incepe sa nu aiba si fasi. Lasca vin alegeri, vom avea si fasi timp de 1 luna. Sau vor incepe sa faca cumparaturi online, ca doar de romanul cand n-are si fasi isi cauta de lucru. Sigur se gandeste el la o afacere, sau se gandeste sa isi cumpere ceva pentru masina fara sa stie crizata de nevastasa care si ea la randul ei isi comanda fel de fel de prostii de pe internet fara ca fraierul de barbasu’ sa stie.

Spre exemplu am un vecin care tuneaza zilnic la un Volkswagen Vento de prin 92. Mereu il aud ca isi comanda diverse gadgeturi auto de pe titanicshop . Zilele trecute isi achizitionase un set de boxe, un ditamai tubul de bass, de ziceai ca e butelie de gaz si o statie. Am stat si eu pe langa el sa ii dau o mana de ajutor si sa vad schimbarea care cei drept a fost spectaculoasa. Daca eram cu 10 ani mai tanar cu siguranta imi dotam si eu masina cu astfel de accesorii. Noua sonorizare este spectaculoasa, nu cum am eu pe batranul meu Ford caruia ii baraie o boxa, aceasta isi mai revine cand mai dau cu masina in gropi.

Ieri cand am coborat l-am vazut cu masina pe butuci, suspendase masina, a dat rotile jos. De curiozitate m-am dus la el sa vad ce ii mai nascocise cerebelul. Ei bine si cum am zis cand n-ai si fasi, iti gasesti si sa fasi. Omul monta banda cu leduri de diverse culori, ca sa lumineze jantele. Montase in masina o consola cu care schimba culorile ledurilor. Acestea le monta pe o tabla de aluminiu, iar acea tabla o prindea de tabla de protectie aflata dupa discul de frana al masinii.

Cand omul n-ari si fasi isi gaseste o ocupatie. Fiecare cu pitici lui.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *