La palavre

Casa din povesti

Acum 2 ani de zile am cumparat 1000 de mp de teren pe marginea Dunarii pentru a construi candva o cabana sau o casuta unde sa evadez in zilele de weekend de aglomeratia din oras, pentru a merge sa ma relaxez cu familia si eventual la o partida de pescuit.

Langa mine a mai cumparat cineva si acesta s-a si apucat de constructie. Isi face omul ditamai vila, cu 3 etaje, se sa mai … bloc in toata regula. Asta e fiecare face ce vrea pe terenul lui.

Eu am vrut ceva rustic, facut din lemn, care sa semen cu o casuta din povesti , in stilul casutelor de munte cu lemnul acela lacuit, cu flori la ferestre si cu multa verdeata in jurul casei, cu alei din pietre, bine asezate si cu o gradina de trandafiri.

Pentru a gasi o astfel de echipa care sa se priceapa sa construiasca o asemenea casa si sa aiba in portofoliu astfel de case am cautat pe google si astfel am descoperit o firma , acestia construiesc case din lemn ecologice cu un design de vis, intr-un timp mult mai scurt fata de o constructie din alte materiale si aici ma refer la cele din caramida sau beceau. Casa o sa fie la fel de calduroasa iarna si chiar mai racoroasa vara cand betonul se incalzeste.

Tot cu ei am negociat construirea unui foisor in spatele casutei  unde o sa fie gradina de trandafiri .

Din pacate pentru noi gardul nu l-am putut face din acela micut din lemn vopsit cu alb, de 70-80 de cm cum au americani pentru ca noi traim in Romania iar hoti iti calca pragul casei chiar daca ai gard, asa ca gardul potrivit a fost unul din fier forjat, nu prea sofisticat. Apropo case frumoase am vazut la vecini nostri sarbi, acestia au alta mentalitate, nu au garduri, au casute frumoase, pline de flori si cu pitici , ceva de vis.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *