La palavre

Casa dupa cutremur

Daca ar fi sa aleg sa imi construiesc o casa sigur aceasta ar fi din lemn. De ce lemn? Pai simplu, lemnul este mai ieftin, automat costurile de constructie sunt mai ieftine fata de casele traditionale.

Aceastea ofera o izolatie mult mai buna de cat betonul sau caramizile, dar pe langa izolatia fonica foarte buna lemnul ofera si o izolatie termica superioara, un perete cu o structura de lemn de 20 de cm grosine este echivalent cu un zid din beton de doi metri grosime. Casele din lemn mentin echilibru umiditatii, daca lemnul devine prea uscat atunci acesta o sa atraga umezeala.

Nu trebuie sa va fie frica nici de cutremure, aceste case fiind mult mai rezistente fata de cele din beton, din cate am inteles structura pe care sunt facute aceste case din lemn rezista la seise cu magnitudinea de peste opt grade, iar ca si durata de viata acestea rezista  chiar si 400 de ani.

Lemnul este unul tratat si ignifugat pentru a rezista la foc .

Deci voi ce ar fi sa alegeti? Eu cum v-am spus si mai sus , sigur optez pentru asa ceva si daca ar fi sa imi contruiesc una sigur voi gasi imediat pe google o firma care sa se ocupe de asa ceva, e suficient  doar sa caut pret casa din lemn si sigur voi avea de ales din multitudinea de firme care ofera asa ceva.

Durata acestor constructii se realizeaza mult mai repede fata de cele din beton dar si calitatea lor este mult mai buna, nu mai ezista riscul sa crape pereti cum se intampla la cele din beton, Casa o sa aiba un aspect de poveste daca vrei la exterior sa se observe lemnul dat cu bait , iar daca doresti o casa care sa semene ca e facuta din beton se poate rezolva, fatadele casei sunt acoperite cu panouri.

Sfatul meu mai bine o casa din lemn care sa reziste la cutremur .

S-ar putea să-ți placă și...