La palavre

Catedrala

Cati dintre noi nu au vazut in ultimul timp pe cei de la biserica cum se afiseaza in masini de cateva zeci de mii de euro, mereu au ultimul model, cum apare un model nou e musai ca ei sa il aiba. Am fost saptamana trecuta la o slujba cu sotia inainte sa nasca, ne-am gandit ca o sa ii fie mai bine, ca o sa o relaxeze, ca o sa fie cu stare de spirit mai buna.

Cat timpp am stat in biserica am admirat ce au mai facut preoti in noua catedrala. Pai pe jos au pus marmura alba, lucru care m-a infuriat la culme, cum sa pui marmura alba si sa o acoperi cu folie ca sa nu se murdareasca de ceara.

Indicat era sa puna mozaic cu granit care chiar daca se murdarea cauta foarte repede pe internet o firma specializata in astfel de lucrari, nu era greu, eu am vazut foarte multe anunturi care sunau “aici slefurie granit sau montam granit, facem mozaic si diverse lucrari din piatra”. Dar cum noi suntem cei prosti ca dam la biserica bani in loc sa ii dam la o casa de copii sau care scoli sau alte fundatii care stiu ce sa faca cu bani nostri, noi din comoditate ii lasam sa faca asta si pe langa asta le mai dam si bani la cutia milei .

Va vine sa credeti cat de rau o duce unul dintre preoti care slujeste la catedrala daca se plimba la volanul unui Bmw X6. Pai cum mai ai tupeu sa vii si sa ceri bani enoriasilor cand tu te afisezi cu o astfel de masina. Prosti sunt cei care pun botul si dau bani, trebuia sa ceara ca pe zos sa se puna ceva mai ieftin iar cu diferenta de bani puteau sa vopseasca o parte a catedralei sau sa ii doneze pentru o casa de batrani sau o casa de copii.

Dar cum sa faca ei una ca asta, zilele trecute am vazut cat de usor vorbea Patriarhul Daniel de 600 de mii de euro, de trei casi si de Dumnezeu mai stie ce. Pai nu era mai bine pe vremea lui Ceausescu? Dar de altele sunt sunt vremurile, acum toata lumea in tara asta fura, toti se uita sa isi mareasca conturile din banca. Pe vremea lui nea Nicul era altfel, toti aveau masinile la fel, bani la fel, nu visau ei la marmura. Dar asta e viata, acum fiecare cu ce are si cum il duce mintea.

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Imi permit sa nu fiu de acord cu tine in ce priveste bisericile, lacasurile de cult si in general marile constructii , ar trebui ca toate materialele sa fie de cea mai buna calitate, daca se poate spune asa, deoarece ele nu sunt construite numai pentru noi si generatia noastra, ele trebuie sa dureze in timp, devenind parte din istorie.

    1. Daaa sunt convins ca si pe vremea lui Stefan cel Mare la fel au procedat, puneau marmura si umblau cu X6.
      Ps: Am un amic care a fost tzapit de un preot impreuna cu fiul acestuia de o masina, dar cred ca stiti povestea 😀

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *