student
Diverse La palavre

Ce fac studentii inainte de examene

Cu totii am trecut si poate ca inca trebuie sa ne confruntam cu ele. Este vorba despre examene, fie ca e vorba de trecerile intre cicluri de invatamant, fie ca e vorba despre s(tr)esiune – orice student cunoaste aceasta sintagma. Foarte putini sunt cei constiinciosi, care incep sa se pregateasca din timp – de obicei intregul semestru este o totala relaxare iar perioada de sesiune ajunge sa devina mult mai stresanta.

Odata ce zilele examenelor s-au apropiat destul de mult, studentii incep sa intre in panica. Mergand pe ideea ca trebuie sa se organizeze foarte bine pentru a acoperi materie foarte greoaie intr-un timp mult prea scurt, irosesc si acest timp putin ramas cu stabilirea unui orar. De cele mai multe ori insa ajung sa nu il respecte.

Altii ajung sa se supraestimeze si devin adevarati colectionari de materiale de studiu. Aduna pana si cele mai putin relevante materiale pentru studiu, in ideea ca trebuie sa le parcurga. Efectul este insa unul invers: invatand din toate sursele disponibile nu prea reusesc sa inteleaga mare lucru in scurtul timp pe care il au la dispozitie.

Orice alta activitate devine mult mai interesanta cu o zi inainte de examene. Parca si petrecerile sunt mai atractive, sau discutiile cu prietenii, sau simplul fapt de a te holba la un perete. Asa ajung sa petreaca timp pretios majoritatea studentilor, in loc sa se pregateasca.

Timpul zboara – asta ti-o poate spune orice student care a irosit intreaga zi dinaintea unui examen. Solutia din urma la care apeleaza este sa se roage. Se roaga sa primeasca un subiect despre care sa aiba cunostinte, se roaga sa fie amanat examenul, se roaga sa poata sa copieze sau sa se inspire de la colegii din jur.

Dupa toate aceste etape si dupa sustinerea examenului, apar de obicei regretele. Intervine parerea de rau ca nu au studiat din timp, ca au lipsit de la unele cursuri sau ca in timpul acestora nu au acordat atentie materiei. Cam tarziu realizezi astfel de lucruri daca examenul a trecut deja! Dar … asta e viata de student!13

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *