piese auto comnico.ro
Auto

Ce fel de piese auto alegem – originale sau aftermarket?

Atunci cand doriti sa interveniti cu reparatii asupra masinii aveti posibilitatea sa alegeti doua dintre cele mai cunoscute variante si anume piese originale sau aftermarket.

Majoritatea soferilor opteaza insa pentru piesele aftermarket deoarece prezinta un pret mai avantajos decat cele originale, produse de brandul masinii.

In functie de piesele ce necesita schimbari este recomandat sa urmariti cateva aspecte ce vizeaza alegerea pieselor originale sau aftermarket. Atentie si la faptul ca nu toate magazinele de piese auto pot dispune de produse de la importator. Un exemplu ce face comenzi atat pentru piese auto originale la preturi de importator, dar si pentru piese aftermarket este magazinul online de piese auto https://www.comnico.ro/.

In limita bugetului disponibil ce implica si alegerea pieselor, se poate vorbi si despre ce piese implica o alegere aftermarket si care ar trebui sa fie originale.

Dincolo de preconceptii, piesele aftermarket sunt functionale si producatorii acestora lucreaza cu licenta, dar si cu autorizatia sediilor anumitor branduri de masini pentru a indeplini specificatiile aferente.  Faptul care le face mai ieftine este acela ca nu sunt exacte ca piesele din fabrica a masinii si nu prezinta logo-ul specific.

Piese aftermarket sau originale in functie de necesitate

Pentru piesele consumabile care necesita schimbari frecvente indiferent de calitate, cum sunt elementele de franare ce contin discurile de frana si placutele, poti opta pentru piese aftermarket. Pe www.comnico.ro se pot regasi firme ale producatorilor de piese aftermarket recunoscute. Un alt aspect spre care te poti orienta cand alegi aceasta varianta este acela de a verifica producatorul respectiv, mai cu seama sa nu fie o firma fantoma aparuta peste noapte.

Elementele de franare originale sunt de obicei produse de nume precum ATE sau TRW, dar ambalate si inscriptionate cu firma producatorului, acestea sunt relativ mai ieftine deoarece nu au logo-ul masinii. Astfel acestea nu sunt considerate originale in ciuda calitatii si astfel se monteaza in service-urile din oras si nu la sediul firmei de care apartine masina.

In afara de piesele care necesita schimbari frecvente de tipul filtrelor sau sistemului de climatizare si a elementelor de franare, se pot regasi cateva piese pentru care ar trebui sa va orientati atentia in calitatea originalitatii. Piesele aftermarket sunt utile si ne salveaza bugetul pana intr-un anumit punct, deoarece sunt replici ale pieselor originale ale fabricilor de masini.

Un exemplu in ceea ce priveste alegerea unei piese originale poate fi pentru faruri. Acestea nu necesita schimbari frecvente, de aceea este bine sa prezinte calitatea originalitatii. Farurile aftermarket pot fi alcatuite din sticla de proasta calitate care se supraincalzeste, astfel necesita schimbari dese. Pentru o piesa ce se poate schimba foarte rar, este bine sa investesti bani si sa te tina o perioada lunga de timp.

Pe partea de directie a masinii este bine sa investim in cele originale deoarece acestea primesc socuri puternice in special pe sosele din Romania. Biletele originale vor da senzatia de suspensii mai bune si fiabilitate a directiei, dar rezista si mai mult in timp, deorece producatorii brandurilor originale sunt orientati in special pe acest aspect.

In functie de necesitati, dar si de bugetul de care dispui cand vine vorba de reparatiile pentru masina, pe www.comnico.ro poti sa regasesti atat piese originale, cat si aftermarket, mai mult decat atat poti fi informat la orice ora despre stocurile disponibile si spre ce sa te orientezi pentru o buna functionare a masinii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *