La palavre

Ce mai poate inventa Crestinismul?

 

Creştinismul s-a dovedit a fi creativ. Pe tot parcursul istoriei, creştinismul a inventat câte ceva ca să-şi menţină pe linia de plutire corabia. Hai s-o luăm cronologic:

1. A inventat toleranţa faţă de cei care nu cred în Iisus and Co. Asta a lucrat timp de vreo 3-4 sute de ani. Oamenii se aruncau cu braţele deschise la oricine le spunea ce înseamnă creştinismul. Numărul celor ademeniţi creştea ca pe drodjii.

2. A inventat Biserica. Toţi cei care au fost cumpăraţi, minţiţi, atraşi, copleşiţi, iubiţi, urâţi, bogaţi, săraci etc. trebuiau controlaţi de vreo autoritate. Aşa au apărut toate ierarhiile şi puterea politică a celor care azi se numesc sclavii lui Dumnezeu din prima linie de front. Preoţi, protoierei, călugări, episcopi, arhiepiscopi, mitropoliţi, cardinali etc. Câte vrei, numai nu câte trebuie. Parcă-i program şcolar.

3. A inventat Cruciadele. Ei iaca, avem de toate, hai să tăiem în stânga şi în dreapta în alte religii. Luăm teritorii, bani, femei, mâncare, băutură. Motivul… hmm… ah da, că-s eretici. Aşa au murit milioane de oameni. Da’ cineva a făcut milioane de kg de aur.

4. A inventat ştiinţa. Aşa spun ei, dar realitatea a fost că ei erau cei responsabili de regresiunea ei.

5. A inventat Inchiziţia. Încă nu avem toată bogăţia din lume. Ce-i de făcut? Hai să-i omorâm pe cei care nu dau bani sau arată frumos şi nu ni se dau sau fac ceva ce noi nu permitem.

6. Au inventat Reforma. Din prostie şi din prea multă sete de putere. Au educat oameni prin universităţi care s-au răsculat şi au mai arătat muritorilor din grajduri că este şi alte parte a religiei.

7. Au inventat libertatea alegerii. Dar alegerea lor venea aşa că: ori cu noi, ori îţi facem probleme până peste cap.

8. Au inventat… Da’ n-au mai inventat nimic o perioadă. A venit războiul şi au stat de le-a tremurat fundul şi au curvit politic ori pe lângă unul ori pe lângă altul. Da’ au rezistat, bravo lor.

9. Au inventat că ar fi bine să nu mai fie radicali şi au încercat să se dea cu lumea. Au devenit mai cuminţi şi cu minţi. Au început a gândi strategic, nu financiar.

10. Au inventat Gospel-ul.

11. Au invetat Rockul Creştin, după asta.

12. Au inventat politica de “Iubiţii pe toţi”. Ioan Paul al II-lea era geniu. De-ar fi toţi ca el.

_ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ _

După anii ’90, când lumea s-a schimbat radical s-au pus iar pe gânduri…

Au stat, şezut, culcat. Nu a ieşit nimic.

Aşa au început a apărea de la sine organizaţii fasciste religioase. Derbedeii care căutau înainte droguri materiale acum caută droguri spirituale.

Preoţii au cam uitat să se ascundă ( sau poate s-au săturat ) şi au fost descoperiţi (şi încă mai sunt ) că sunt pedofili, gay, lesbiene şi multe alte chestiuni/personalităţi legate de relaţii sexuale.

_ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _ _

Ce le mai rămâne să inventeze?

Parcă-i văd:

House  creştin, Telefon mobil creştin, PC creştin, Tablet PC creştin, mâncare creştină, Mall-uri creştine etc.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *