anticonceptionale
Diverse Sanatate

Ce nu stiai despre anticonceptionale

anticonceptionaleSunt simplu de administrat, eficiente si nu fac niciun rau- cel putin asta ne spun medicii. Insa, intelegem oare ce inseamna cu adevarat aceste pastile si ce efecte au asupra organismului nostru, a comportamentului si a increderii de sine? Cu siguranta inca nu stim. Exista o multime de cazuri care sustin ca anticonceptionalele nu sunt chiar ceea ce cred multe femei.

Iata cateva lucruri uimitoare despre anticonceptionale

  • Este cea mai folosita pastila din lume. In prezent, exista peste 100 de milioane de femei care urmeaza un tratament cu anticonceptionale, iar in anumite momente, numarul femeilor care iau pastile poate creste si pana la 300 de milioane. Fete in varsta de 12 ani incep sa ia anticonceptionale, si nu neaparat pentru contraceptie, ci pentru a trata perioadele grele de acnee sau dezechilibrele hormonale.
  • Este o industrie de miliarde de dolari. Numai in Statele Unite, companiile farmaceutice castiga aproximativ 2.8 miliarde de dolari pe an in urma comercializarii anticonceptionalelor. Cu toate acestea, exista o lipsa de informare in ceea ce priveste efectele potentiale si problemele care pot sa apara in urma utilizarii de pastile de contraceptie.
  • Pilula actioneaza prin pastrarea unei stari constante de sarcina. Ciclul natural al femeilor consta in cresterea si descresterea nivelului de estrogen si progesteron. Pilulele reusesc sa mentina acest nivel intr-un punct constant- pacalind organismul sa creada ca duce deja o sarcina, astfel ca sarcina nu poate avea loc.

De asemenea, se pare ca sansele de depresie se dubleaza atunci cand sunt administrate anticonceptionale. Este posibil sa fi vazut in cadrul prospectului, la efecte secundare, si mentionareea starilor de depresie. Un studiu a descoperit ca femeile care iau pilule de contraceptie sunt mai predispuse la depresie decat cele care nu iau pilule. Cu ceva timp in urma, aproximativ 23.000 de femei au decis sa renunte la anticonceptionale din cauza starilor de depresie.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *