La palavre

Ce stim despre masaj

Sambata sau duminica dupa o saptamana de munca unde ai stat 8 ore pe un scaun in fata laptopului la birou simti nevoia sa apelezi la serviciile unui salon de masaj, sau poti apela la masaj pentru a face rezervare si pentru ati alege un tip de masaj.

Ce este masajul ? Masajul presupune manipularea straturilor superficiale si profunde ale muschilor si tesutului conjuctiv in scopul promovarii relaxarii si starii de bine. Masajul implica actionarea asupra corpului cu presiune – structurata, nestructurata, stationara sau in miscare – tensiune, miscare, vibratie, manual sau cu ajutorul unor ajutoare mecanice. Tesuturile vizate pot include muschi, tendoane, ligamente, piele, articulatii, sau alte tesuturi de tip conjunctiv, ca de asemenea si vasele limfatice sau organele din sistemul gastrointestinal.

In mediile profesionale, masajul implica asezarea clientului pe o masa de masaj, asezarea acestuia pe un scaun de masaj sau intinderea acestuia pe o saltea, pe podea. Subiectul supus masajului poate fi dezbracat complet sau partial. Anumite parti ale corpului pot fi acoperite cu prosoape sau cearceafuri

Masajul poate fi aplicat cu ajutorul mainilor, a degetelor, coatelor, genunchilor, fruntii si picioarelor. Exista peste 80 de modalitati de masaj recunoscute si practicate. Printre motivele cele mai des citate in justificarea introducerii masajului ca terapie se afla cererile clientilor si eficacitatea clinica perceputa.

Masajul este de mai multe feluri

-Yumeiho : scopul principal este de a corecta oasele si de a aseza cum trebuie coloana vertebrala pentru a mobiliza fortele organismului .

-Kinetoterapia : este terapia prin miscare si presupune mai multe programe de recuperare medicala care urmaresc recuperarea in urma unor probleme care presupune corectarea . De exemplu soldati raniti in razboaie folosesc kinetoterapia pentru a se recupera si pentru a putea merge sau sa isi miste anumite zone ale corpului mutilate in urma razboiului.

-Reflexoterapia : ajuta la relaxarea trupului si a minti  sau a sufletului, ea este mai putin folosita pentru starea de sanatate, ea este aplicata mai mult asupra mainilor si a picioarelor .

-Masajul tailandez, terapeutul foloseste strechingul pasiv si presiunea la nivelul centrilor de energie pentru cresterea flexibilitatii si pentru indepartarea problemelor musculare si de articulatii. Acesta este masajul pe care Helen il facea zilnic pe perioada sederii in Thailanda, ce ii completa perfect sesiunile de Pilates

-Masajul aromaterapeutic. Aromaterapia este, de fapt, un masaj suedez care foloseste uleiuri esentiale mixate in uleiul de masaj. Uleiurile esentiale miros fantastic si au un efect terapeutic atat asupra corpului, cat si a mintii.

-Terapia Craniosacrala. Aceasta este o forma de masaj terapeutic care se adreseaza dezechilibrelor aflate la nivelul sistemului craniosacral. Tratamentul este foarte bland si completat de energie transmisa de maini, te lasa reimprospatat si echilibrat.

-Masajul Shiatsu este un alt tip de terapie asiatica care are loc in general pe o saltea asezata direct pe podea. A fost dezvoltat in Japonia si foloseste presiunea degetelor pentru a regla fluxul de energie din corp. La finalul acestei terapii te simti ca si cum organele tale ar fi fost la o ora de fitness.

Trebuie stiut ca masajele sunt contraindicate in caz de boala inflamatorie, infectioasa sau tumorala care evolueaza in pusee. In mod obisnuit masajele nu antreneaza nici un efect secundar si, cu exceptia unor manevre precise (masaj transversal profund), nu sunt dureroase daca sunt practicate corect.

Oricum masajul este unul benefic si binevenit pentru corpul omenesc.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *