colegi
Diverse La palavre

Ce tipuri de colegi intalnim la locul de munca

Fie ca lucrezi intr-o corporatie, o multinationala sau la o institutie a statului, ai in jurul tau colegi de diferite tipuri. Acesti oameni cu care lucrezi uneori te influenteaza, alteori te inspira iar in alte cazuri sunt de-a dreptul enervanti. Sa vedem care ar fi cateva tipuri de astfel de colegi pe care cel putin o data i-am intalnit.

Prietenul – acel tip de coleg pe care te poti baza tot timpul pentru ajutor. Este placut sa il ai in preajma, te motiveaza si te sprijina in acelasi timp. Cum petrecem majoritatea timpului la serviciu, cel mai adesea se intampla ca si cei mai buni prieteni sa ii gasim acolo.

Amuzantul – face tot timpul glume despre care crede ca sunt foarte amuzante, insa de fapt rade doar el. Vrea ca simtul umorului sa ii fie apreciat de ceilalti, insa nu reuseste. Uneori iti doresti sa fie prins de sef in timp ce distrage atentia colegilor cu glumele lui plictisitoare.

Colegul care se plange – cu totii il stim. Tot timpul este suprasolicitat, nu reuseste sa se odihneasca destul, isi ia de munca si acasa, nu este platit suficient, nu are conditii bune pentru a munci – sau cel putin asa spune. Va gasi in orice lucru legat de munca un motiv sa se planga.

Colegul care nu isi ia concediu niciodata. Toata lumea il considera obsedat de munca, sau poate ca nu are nimic mai bun de facut. Niciodata nu va lipsi de la program si chiar ii place uneori sa se laude cu asta.

La polul opus este colegul care rareori apare la birou. Il vezi de maxim doua ori pe saptamana si daca ar putea si-ar lua concediu de doua ori pe an, cate sase luni. Uneori te gandesti ca nici nu mai sunteti colegi, ca si-a dat demisia sau a fost concediat, la cat timp a lipsit.

La fel intalnim perfectionistul care sta la polul opus al colegului care niciodata nu urmeaza regulile. Mai este si eroul care munceste si salveaza de fiecare data situatia, in opozitie cu cei delasatori care abia asteapta sa se faca ora plecarii si evita munca. Lista nu ar putea fi completa fara un coleg barfitor sau fara unul care este lingusitor. Fara indoiala oricare dintre noi am avut astfel de colegi la un moment dat. Trebuie doar sa ne obisnuim cu ei, intr-un fel sau altul.

S-ar putea să-ți placă și...