ceai verde
Diverse Sanatate

Ceai verde si beneficii pentru sanatate

Ceaiul verde este originar din China si este asociat cu numeroase culturi asiatice, desi in ultimii ani a dobandit o popularitate considerabila si in occident datorita beneficiilor pentru sanatate pe care le aduce. Ca si alte tipuri de ceai, este realizat din plante, diferentele intre tipurile de ceai verde fiind date de nivelul de oxidare din perioada procesarii, ceea ce ii confera proprietati unice.

Studii si cercetari realizate de oamenii de stiinta sugereaza ca ceaiul verde poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Acest fapt a fost constatat ca urmare a continutului de 30-40% de polifenoli care au rolul de a relaxa vasele de sange, ducand la o scadere a tensiunii arteriale si implicit a solicitarii inimii. Alaturi de polifenoli, flavonoizii si antioxidantii contribuie de asemenea la protectia celulelor si moleculelor din organism impotriva actiunii radicalilor liberi.

Aceasta varietate de ceai are un numar de proprietati care se dovedesc utile organismului in diverse moduri. Spre exemplu, ceaiul verde este adesea folosit ca ingredient in suplimentele destinate arderii mai rapide a grasimilor, accelerand in acest fel rata metabolica. Pe langa proprietatile antioxidante ale ceaiului verde, cercetarile arata ca acesta ar putea ajuta si la diminuarea riscului de diabet de tip 2; un alt beneficiu pentru sanatate consta in protejarea creierului pe masura ce se inainteaza in varsta, ceea ce duce la scaderea sanselor dezvoltarii de boli neuro-degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

Dupa cum se poate vedea, ceaiul verde are numeroase proprietati medicinale care nu pot fi gasite la alte tipuri de ceai. Antioxidantii ajuta la intarirea sistemului imunitar a organismului, alte ingrediente diminueaza tensiunea arteriala si ajuta la reducerea solicitarii cardiace, iar continutul de cofeina si aminoacizi ajuta la mentinerea sanatatii cerebrale. Astfel ceaiul verde poate fi un real ajutor in indeplinirea unei misiuni foarte importante: cea de a ramane sanatos, de a pastra o stare generala de bine.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *