Servicii/Constructii Sfaturi

Certificarea ISO – un pas important pentru succes in afaceri

Perioada curenta este caracterizata de o lupta acerba pentru suprematie, dusa in orice domeniu. Fiecare dintre concurenti isi doreste sa fie in top, sa aiba cele mai bune rezultate, sa se departajeze de concurenti prin ceea ce ofera. Din acest punct de vedere, avantajul este si de partea consumatorilor: competitia duce la angajamentul concurentilor de a realiza de fiecare data servicii si produse de calitate tot mai buna. Pentru a garanta insa eficienta in orice proces, toti concurentii de pe aceste piete recunosc in momentul de fata importanta unei certificari ISO.

In cautarea de detalii despre certificare ISO se au in vedere, de obicei, cateva aspecte esentiale care caracterizeaza orice business. Fiecare afacere isi cunoaste debutul avand ca obiectiv principal realizarea de profit. Pentru a duce la indeplinire acest obiectiv, trebuie insa indeplinite si alte conditii cumulative. Acestea se redera la livrarea unui produs sau serviciu care sa indeplineasca nevoile pietei, la un nivel calitativ superior celui asteptat si in intervalul de timp in care respectivul produs sau serviciu este cautat.

Avantajele oferite de certificarea ISO

Daca pentru unele domenii certificarea ISO a devenit obligatorie, pentru altele a ramas la stadiul de obiectiv optional. Cert ramane insa un singur fapt: o astfel de certificare poate face o reala diferenta intre compania ce a obtinut-o si concurentii ce nu o au.

Primul dintre avantajele pe care o certificare ISO il aduce unei companii il reprezinta consolidarea pozitiei acesteia pe piata, chiar imbunatatirea cotei de piata prin cucerirea de noi nise si segmente care in trecut nu erau avute in vedere.

Obiectivul oricarei organizatii este de a-si imbunatati treptat imaginea avuta pe piata, pentru a depasi concurenta si a crea acel avantaj competitiv atat de cautat. Un astfel de element este de asemenea garantat prin ceea ce se numeste certificare ISO.

O activitate coordonata si condusa intr-un mod eficient, planificat si sistematic, prin obtinerea certificarii ISO doveditoare, va creste de asemenea si gradul de incredere pe care il au intr-o companie clientii, furnizorii, partenerii, investitorii si alte terte persoane. Respectarea conditiilor contractuale si a standardelor de calitate devin misiuni indeplinite mult mai usor, creandu-se si cadrul pentru imbunatatirea constanta a proceselor interne.

Ca un lant de cauzalitate directa, procesele interne imbunatatite constant sunt o garantie a avantajelor economice rezultate – va scadea ponderea de produse defecte, va fi redus numarul clientilor nemultumiti sau care migreaza catre alte organizatii ce ofera produse si servicii similare. O adaptare sistematica la toate modificarile pietei apare ca un alt avantaj, iar cumuland toate aceste beneficii, rezultatul este unul evident: obtinerea certificarii ISO duce la indeplinirea obiectivului primordial al oricarei afaceri: cresterea cifrei de afaceri si a profiturilor.

Prin toate aceste elemente ce se constituie intr-un grup de avantaje mai mult decat multumitor, certificarea ISO devine o necesitate pentru orice business care vrea sa se dezvolte. Daca atingerea obiectivelor este indeplinita prin multumirea la un nivel superior a cerintelor clientilor, prin certificarea calitatii si eficientei tuturor proceselor, atat interne cat si externe, concluzia este una clara: certificarea ISO poate face o reala diferenta in sectorul de business.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *