ciocolata neagra
Diverse La palavre Securitate

Ciocolata neagra – beneficii pentru sanatate

Infruptarea cu ciocolata nu este neaparat un lucru rau, ceva de nedorit pentru sanatate. Odata ce veti cunoaste beneficiile pe care le aduce ciocolata organismului, in special ciocolata neagra, nu va veti mai simti vinovati consumand ciocolata niciodata. Data viitoare cand aveti pofta de o ciocolata, alegerea ciocolatei negre sau “dark” va fi una potrivita.

Dintre beneficiile pe care le are, care ar fi totusi cel mai important? Ciocolata neagra, conform parerii specialistilor, are un continut ridicat de antioxidanti. Acestia sunt foarte benefici pentru organism, intrucat protejeaza celulele impotriva actiunii chimicalelor daunatoare. O dieta bogata in antioxidanti garanteaza si o viata mai sanatoasa, un sistem imunitar mai puternic. Acesta este beneficiul principal al ciocolatei negre pentru sanatate, sa vedem in continuare care ar mai fi si altele pe langa acesta.

Nutrienti – ciocolata neagra este de asemenea o sursa bogata de fibre, fier, magneziu si cupru. Cu cat mai inchisa, cu atat mai multi nutrienti are, astfel o ciocolata cu o concentratie de cacao de 70 sau chiar 85% este mai recomandata.

Amplifica puterea cerebrala – studiile au aratat ca ciocolata neagra mareste fluxul de sange catre creier, datorita antioxidantilor continuti. Capacitatea creierului este astfel amplificata, este crescuta si puterea cde concentrare, atentia dar si memoria. In cazul celor ce studiaza pentru diverse materii sau pentru cei ce au de aprofundat anumite subiecte, ciocolata neagra poate fi un real ajutor pentru o capacitate mai buna de memorare si de atentie.

Reduce riscul de afectiuni cardiovasculare: unele studii arata ca a consuma ciocolata cu un continut ridicat de cacao in mod regulat poate sa scada riscul aparitiei de afectiuni ale inimii. Cu cat este mai mare concentratia de cacao, cu atat sunt in numar mai mare si compusii care combat colesterolul, iar astfel inima si arterele nu mai au de suferit de pe urma acestuia.

Asadar, data viitoare cand vrei sa te rasfeti cu ceva dulce, alege ciocolata neagra. Poate ca nu este cea mai pura forma, cel mai pur gust al ciocolatei pe care o cunosti, insa va oferi organismului multiple beneficii.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *