Diverse La palavre Sfaturi

Cu ce mijloc de transport calatoresti? Afla ce avantaje si dezavantaje ai

Fiecaruia dintre noi ii place sa calatoreasca, intr-o mai mica sau mai mare masura. Folosim mijloacele de transport zi de zi, pentru a merge la munca, pentru a face cumparaturi, pentru distractii si diverse alte scopuri. Ceea ce alegem ca mijloc de transport cand suntem in concediu este insa foarte important.

Majoritatea ar fi tentati sa spuna ca cel mai bine este sa mergi in concediu cu masina personala. Nu esti restrictionat de un orar prestabilit, poti face opriri oricand doresti, nu depinzi de alti factori. Exista si un neajuns: va trebui sa conduci tot timpul, sau sa lasi masina spre sofat altcuiva, in cazul in care vei vrea sa degusti o specialitate alcoolica locala – poate un astfel de lucru nu iti convine.

OK – trecem la varianta urmatoare: autocarul. Aici ai mai multe optiuni: transport persoane cu NickTrans (sau o alta companie, spun NickTrans pentru ca am calatorit cu ei si ofera conditii foarte bune), circuite organizate spre destinatii europene, excursii si diverse alte combinatii – chiar autocar-avion. Variantele sunt multiple, experienta poate fi placuta, poti lega prietenii noi cu ceilalti pasageri, nu iti faci griji in legatura cu sofatul, insa din nou esti conditionat de un anume program. Totusi pare mai putin restrictiv si chiar placut.

Transport cu avionul. In acest caz poate ca multi vor avea o retinere, legata de frica de zbor. Cheltuielile sunt de asemenea mai mari, un bilet de avion avand un pret mai ridicat fata de unul de autocar sau tren. Cu toate acestea, destinatii din intreaga lume iti stau la dispozitie. In doar cateva ore poti ajunge oriunde, te bucuri de confort si rapiditate, iar daca esti suspicios in ceea ce priveste siguranta, cauta cateva statistici: accidentele aviatice sunt mult mai rare decat evenimentele rutiere, chiar daca multi prefera masina personala sau autocarul pentru a calatori.

Calatorii cu trenul. Numai cine nu a calatorit niciodata cu trenul nu cunoaste placerea pe care o poate oferi o astfel de experienta. Desi poate sa dureze mai mult transportul, ai acces la orice destinatie si te bucuri de asemenea de peisaje deosebite pe parcursul intregii calatorii. Costurile sunt de asemenea mai mici – un bilet dus-intors spre mare (ca exemplu) poate sa coste mult mai putin la tren decat la autocar, ca sa nu mai vorbesc despre echivalentul combustibilului si oboselii acumulate in cazul in care o astfel de calatorie o faci cu masina personala.

Sa nu uit de bicicleta si motocicleta. Aici e vorba de calatorii scurte, sau de persoane care nu impacheteaza prea mult. Pe principiul “travel light”, o astfel de calatorie iti poate oferi aceleasi beneficii ca si una facuta cu masina personala. Din nou va trebui insa sa fii atent la consumul de alcool.

Ar mai ramane o optiune: vasul de croaziera. Poate fi o experienta unica, insa in tara noastra prea putini au acces la astfel de vacante – din motive financiare, datorita timpului insuficient sau din orice alt motiv.

Tu cu ce preferi sa calatoresti? Lasa observatiile tale in sectiunea de comentarii. Poate exista un mijloc de transport inedit, pe care l-am omis.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *