Cursuri

Cum alegem sicriul potrivit?

Cel mai nefericit eveniment din viata unui om este pierderea cuiva drag. De cele mai multe ori moartea vine pe nepregatite, nu ne anunta nimeni din timp ce urmeaza sa se intample. Sau chiar daca stim si oarecum ne asteptam sa se intample, niciodata nu vom fi suficient de pregatiti pentru un asemenea eveniment.

Pe langa incarcatura emotionala pe care o avem atunci cand trecem prin astfel de clipe, ne mai lovim si de stres, alergat din stanga in dreapta pentru actele aferente decesului, pentru organizarea inmormantarii, a praznicului, parastasului, pentru asigurarea transportului funerar etc.

Putem afirma ca, din ziua decesului si pana in ziua inmormantarii, toate lucrurile par sa se desfasoare pe repede – inainte. Totul se intampla parca la foc automat, facem totul pe fuga si, de cele mai multe ori, nu ne mai ramane timp suficient pe care sa il petrecem alaturi de cel decedat, pana sa il inmormantam. Si, la fel, ramanem cu regrete si ajungem sa constientizam  totul abia dupa ce a trecut evenimentul.

Este foarte important ca in astfel de momente sa avem alaturi cat mai multi oameni dragi noua, care sa ne sprijine si sa ne ajute cu orice le sta in putinta.

In cazul unui asemenea eveniment nefericit, trebuie sa stim ca exista firme care ne ofera diverse servicii funerare care sa ne ajute sa economisim timp, efort fizic si psihic. In acest fel, reusim intr-o oarecare masura sa ne eliberam de povara alergatului si a stresului aferent.

Serviciile funerare Rarox

Rarox vine in intampinarea publicului din Bucuresti si din judetul Ilfov cu diverse pachete de servicii funerare pentru toate buzunarele. Este foarte important sa stim ca putem apela oricand la serviciile unor profesionisti care, practic, vor face toata treaba pentru noi. Echipa Rarox, pe langa pachetele funerare oferite, ne poate ajuta si cu transport funerar, coroane funerare, sicrie, poate organiza praznice si parastase si se poate ocupa inclusiv de documentatia aferenta unui astfel de eveniment.

Cum se alege sicriul?

Una dintre deciziile importante pe care trebuie sa le luam in cazul decesului cuiva drag este alegerea sicriului potrivit. Poate nu v-ati gandit la acest aspect pana acum, dar, o data pusi in fata faptului, veti vedea ca nu e tocmai o decizie usor de luat.

Sunt cateva aspecte importante ce trebuie luate in considerare in momentul in care ne aflam in fata unei asemenea alegeri.

In primul rand, in functie de materialul din care este confectionat sicriul, acesta poate fi din lemn sau din material metalic. Cel mai des intalnit material ales este lemnul din esenta de brad, fag, stejar, nuc, tei sau plop.

In ceea ce priveste modelul sicriului, gama este la fel de variata, putand opta intre modelul clasic in 4 colturi si pana la modelele in forme hexagonale in 6 colturi sau octagonale in 8 colturi. In privinta capacului, se poate alege unul dintr-o bucata sau din doua bucati.

Pentru decorul sicriului se folosesc de obicei modele geometrice, religioase sau florale, in functie de preferinte.

Cat despre culoare, putem spune ca cele mai des intalnite sunt sicriele in culori inchise, pamantii.

La toate aceste aspecte se adauga si alte considerente in alegerea sicriului potrivit: inaltimea si greutatea trupului neinsufletit si dimensiunea locului de veci.

Echipa Rarox sta la dispozitia clientilor sai cu sfaturi in ceea ce priveste alegerea unui sicriu potrivit nevoilor, bugetului si preferintelor fiecaruia. Nu trebuie decat sa ii contactati la orice ora din zi sau noapte, serviciile acestora functionand in regim non – stop.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *