Diverse Sanatate Stiinta

Cum ar fi daca te-ai trezi in timpul interventiei chirgicale?

Gandul terifiant ca ai putea sa te trezesti in mijlocul operatiei din cauza ca efectul anesteziei a trecut prea repede, dar si ideea ca nu vei putea comunica in aceste momente, ar putea fi redus, mai ales acum, cand oamenii de stiinta au reusit sa monitorizeze undele cerebrale ale pacientului. Astfel, cantitatea exacta de anestezic pe care o persoana o necesita pentru a reusi sa treaca cu brio in urma unei operatii chirugicale ar putea fi un lucru ce poate fi prezis cu exactitate, daca medicii analizeaza modelul complex din creierul pacientului. In acest sens, comunicarea poate fi evaluata chiar si in momentul in care pacientul este treaz, deoarece se pot observa o serie de domenii diferite, ce pot fi distinse mai precis atunci cand acesta isi pierde constiinta.

Cresterea nivelului de doza de anestezic poate determina aparitia unor riscuri grave, mai ales in cazul persoanelor care sufera de anumite probleme de sanatate, cum ar fi probleme cardiovasculare- avertizeaza medicii. Insa, folosind o electroencefalograma (EEG)- care masoara semnalele electrice pe masura ce celulele din creier comunica unele cu altele- ar putea ajuta doctorii sa optimizeze volumul de medicament utilizat. “O modalitate excelenta prin care se poate prezice daca pacientul va raspunde la anestezic consta in analizarea activitatii cerebrale dinainte de inceperea procedurii chirugicale”- sustine autorul principal al studiului, dr. Srivas Chenuu de la Universitatea din Cambridge.

Monitorizarea anesteziei

“Cu cat activitatea cerebrala de la inceputul procedurii este mai mare, cu atat va trebui sa se foloseasca mai mult anestezic”. Apoi, pacientul ar trebui monitorizat folosindu-se o electroencefalograma pe toata durata procedurii, sustine medicul Chenuu, care s-a referit la cele 153 de cazuri de pacienti ce s-au trezit in timpul procedurii medicale din cauza faptului ca anestezicul nu a dat roade.

“Constientizarea intraoperator in timpul interventiei chirurgicale continua sa provoace durere si suferinta, subliniind faptul ca procesul de anesteziere trebuie monitorizat cu mai multa atentie. EEG este instrumentul perfect care poate oferi sansa medicilor de a vedea daca pacientul suporta sau nu anestezicul”.

S-ar putea să-ți placă și...