www.senzoripresiune.com
Auto Retail

Cum iti pregatesti corect masina pentru iarna?

Anotimpul rece s-a instalat din plin, iar strazile impodobite cu zapada si frigul de afara reprezinta dovezile cele mai clare ale acestui fapt. Pentru ca se circula in alte conditii pe strada, este foarte important sa iti pregatesti corespunzator masina pentru a putea rula cu ea pe carosabil.

De altfel este vorba si despre siguranta – a ta si a celorlalti pasageri, deci e de preferat sa nu mai amani operatiunile care se impun. Nu te-ai interesat inca legat de cum trebuie sa procedezi si ce anume trebuie sa faci?  Iti prezint mai departe cateva dintre masurile pe care trebui sa le iei cat mai curand in acest sens. Mai sunt si altele spre care va trebui sa iti indrepti atentia, deci inainte de a iesi cu masina pe strada, asigura-te ca le-ai acoperit pe toate asa cum se cuvine.

Cum trebuie sa iti pregatesti corect masina pentru iarna?

Iata care sunt deci lucrurile asupra carora trebuie sa iti indrepti mai departe atentia.

Inlocuieste anvelopele de vara cu cele de iarna – daca inca nu ai facut asta (desi ar fi trebuit sa o faci deja), grabeste-te sa mergi la un service pentru a schimba anvelopele cu cele de iarna. Asigura-te ca setul pe care il vei folosi este bun si potrivit si ca nu reprezinta nici un pericol, ca iti va oferi conditiile necesare pentru a circula in maxima siguranta.

De ce este necesar sa faci aceasta schimbare mai mult ca sigur nici nu mai este nevoie sa iti fie explicat. In cazul in care folosesti cauciucurile de vara, distanta de franare va fi una cu mult mai extinsa, aderenta franelor va fi una scazuta, vei avea mai putina stabilitate pe sosele si te vei supune astfel riscurilor de accidentare si altor pericole. De altfel trebuie sa ai in vedere ca nu este vorba numai despre siguranta ta, ci si a celorlalti participanti la trafic. Chiar daca este vorba despre o cheltuiala, cu siguranta ca aceasta nu poate fi comparata sau echivalata de pierderea unei vieti omenesti. Nu uita – siguranta este pe primul loc.

Instaleaza un senzor pentru presiunea pneurilor – daca nu ai inca in dotarea automobilului un astfel de senzor, te sfatuiesc sa rezolvi asta cand mai curand posibil. Este obligatoriu inca din 2011 sa ai un astfel de element, daca nu stiai.

In conditiile in care masina ta a fost fabricata dupa acest an, ar trebuie sa ai deja un astfel de senzor. Daca stii ca nu exista, cauta un service specializat in care sa il instalezi. Te intereseaza in cazul acestuia sa beneficiezi de calitate. Intra pe site-ul www.senzoripresiune.com pentru a comanda un produs de calitate, ce iti ofera o serie de avantaje. Costul este unul echilibrat, deci este o recomandare pe care o fac in favoarea ta. De altfel te poti convinge personal ca este o investitie buna, analizand caracteristicile si specificatiile tehnice ale acestuia direct pe site-ul mentionat.

Intereseaza-te legat de masurile complete pe care trebuie sa le iei pentru a putea spune ca ai o masina pregatita corespunzator pentru anotimpul rece.

S-ar putea să-ți placă și...