stres
Diverse La palavre Sanatate Sport

Cum sa combati stresul

Stresul a devenit o parte din viata noastra de zi cu zi. Ne afecteaza atat emotional cat si fizic – cu totii am facut fata la un moment dat situatiilor stresante. Unii mai bine, unii mai putin bine, dupa caz. Cauzele ce determina stresul pot fi numeroase, iar simptomele la fel. Efectele stresului asupra sanatatii se fac simtite in urmatoarele feluri: lipsa poftei de mancare, anorexie, lipsa de interes, consum crescut de alcool si tutun, scaderea libidoului, furie, depresie, anxietate, plans frecvent, deranjamente ale somnului, senzatie accentuata de oboseala, dificultati in concentrare etc.

Cum poti combate stresul? Primul pas ar fi sa iti organizezi foarte bine timpul. Este o reala necesitate, intrucat un management prost al timpului duce de cele mai multe ori la situatii stresante. Organizandu-ti bine timpul vei reusi sa indeplinesti tot ce ti-ai propus, deadline-urile nu vor mai fi astfel o problema.

Miscarea este o modalitate buna de a te rupe din rutina zilnica, poti gasi o usurare mare practicand zilnic exercitii fizice. Sunt benefice atat pentru sanatatea fizica dar si pentru cea mentala. Nu este neaparat sa te inscrii la o sala de forta, poti face exercitii simple si acasa.

Ia o pauza! Uneori este nevoie sa te mai si detasezi. Programul agitat te suprasolicita si trebuie sa mai ai parte si de relaxare si divertisment. Astfel trebuie sa fructifici la maximum timpul liber, sa il petreci alaturi de cei dragi, sa uiti de griji si probleme, de stres.

Pastrand o atitudine pozitiva vei reusi de asemenea sa eviti pe cat posibil stresul. Daca ai o problema cu colegii la munca, incearca sa rezolvi printr-o discutie sau ignor-o. Nu lasa sa te apese toate grijile si problemele, pentru ca vei ajunge surmenat fara rost. Stresul face parte din vietile noastre, insa nu trebuie sa il lasam sa ne copleseasca.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *