alegerea unui laptop
Diverse Sfaturi Tehnologie

Cum sa iti alegi laptopul personal

La un moment dat ajungi la concluzia ca ai nevoie de un laptop, ca sistemul PC de acasa nu te mai satisface, nu te mai ajuta. Se pune intrebarea cum alegi un laptop? Exista cativa factori cheie de care trebuie sa tii cont, iar acestia sunt: portabilitate, specificatii tehnice, functionalitate si cost.

Portabilitate – este esential sa alegi un laptop pe care sa il poti purta usor si peste tot cu tine, fara dificultati. Exista disponibile pe piata modele diverse, de la branduri diferite, in designuri diferite. Unele sunt mai mici, altele mai mari. Fiecare cumparator alege dupa propriile nevoi. Pentru cei ce se deplaseaza mult, ideal este un laptop redus ca dimensiuni si usor.

Tine cont si de specificatiile tehnice. Circula si probabil inca mai circula o gluma: “Ce laptop ai?” la care raspunsul vine prompt – “Roz!” (sau negru, albastru, rosu etc.). Nu trebuie sa te inscrii in aceasta categorie de persoane. Intereseaza-te in momentul in care cumperi un laptop despre specificatiile tehnice, despre ceea ce inseamna acestea. Gandeste-te si cum vei folosi laptopul: doar pentru divertisment (vizionat filme, navigat online, ascultat muzica etc.) sau pentru aplicatii c0mplexe (gaming, editare foto-video sau altele). In primul caz nu vei avea nevoie de o configuratie mult prea performanta, insa in cel din urma pentru ca laptopul sa isi indeplineasca scopul trebuie sa te asiguri ca resursele sunt cele suficiente.

Desigur ajungem si la pret – la bani se ajunge de fiecare data. Trebuie sa ai foarte bine stabilite in minte scopul pentru care vei folosi laptopul, nevoile proprii, insa trebuie sa stii de asemenea si ce buget ai disponibil pentru aceasta achizitie. Tehnica evoluata inseamna si costuri mai mari, specificatii tehnice performante inseamna si o potentiala gaura in buget, astfel trebuie sa gasesti un echilibru intre propriile cerinte si ceea ce ti se poate oferi. In cazul in care bugetul este unul limitat, poti opta si pentru un laptop second hand ori refurbished, cu conditia ca aceasta achizitie sa fie facuta dintr-un magazin specializat. Tinand cont de toate aceste sfaturi vei reusi sa alegi laptopul cel mai potrivit pentru tine.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *