echipa vanzari
Diverse Servicii/Constructii Sfaturi

Cum sa iti creezi o forta de vanzare mai productiva

Nu conteaza cat de deosebite si utile sunt produsele si serviciile pe care le oferi – daca un ai o forta de vanzare capabila sa ti le vanda “ca painea calda” pe piata, nu vei avea parte de cresterea pe care ti-o doresti. Poate ca nu ti-ai dat seama inca cum ai putea face pentru a transforma forta de vanzare a afacerii tale in una care sa iti aduca mai multi clienti si mai multe beneficii atat pe partea de profituri cat si pe partea de fidelizare a clientilor. Pentru a intelege mai bine cum poti face ca vanzarile sa creasca, iti oferim in continuare cateva recomandari.

Comunicarea este cheia – poate parea un cliseu, insa comunicarea reprezinta baza oricarei afaceri de succes. Comunica zilnic cu oamenii, de fiecare data cand proiectele de realizat o impun. In acest fel intreaga echipa va intelege ce task-uri si targete are de indeplinit. Fiecare va sti ceea ce se asteapta de la persoana sa, care ii este rolul in intregul peisaj si printr-o buna comunicare vor fi mai bine ghidati in a indeplini ceea ce li se cere.

Trainingul este esential – nu te poti descurca fara el. Chiar si o echipa de vanzari cu experienta si care are foarte bine stabilite obiectivele necesita din timp in timp traininguri. Piata se schimba, nevoile se schimba, astfel si forta de vanzari trebuie sa se adapteze. Din acest motiv trainingurile sunt recomandate periodic.

Asigura-te ca managerul de vanzari isi face treaba. La urma urmei, dupa cum e liderul, la fel se comporta si echipa, intrucat reprezinta un exemplu pentru toti ceilalti – sau cel putin asa ar trebuui. Astfel managerii de vanzari trebuie sa fie acele persoane care isi cunosc foarte bine rolul, care uita de favoritisme sau prietenii si coordoneaza foarte bine forta de vanzare pentru rezultate optime.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *