Diverse Retail

Cum sa selectezi pantofii pentru copii

Cei mai multi copii invata sa mearga in jurul primei aniversari, chiar daca unii invata cu cateva luni mai devreme sau mai tarziu. In timp ce acestia incep sa faca primii pasi poti avea intrebari despre ce fel de incaltaminte ar trebui sa poarte. Un copil in crestere va avea nevoie de incaltaminte in mod frecvent, ceea ce va mari numarul intrebarilor.

Atunci cand selectezi incaltaminte copii trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari:

  • Cum se potriveste pantoful?
  • Cum sunt pantofii facuti?
  • Este acest tip de incaltaminte potrivita varstei copilului?

Fii atent la marimea, latimea si adancimea potrivita a pantofilor, atunci cand copilul tau ii probeaza. Incaltamintea nepotrivita poate provoca probleme ale degetelor, ale unghiilor picioarelor si monturi.

Picioarele copiilor cresc brusc si au nevoie de incaltaminte noua odata la trei sau patru luni. Cei mai multi bebelusi (cu varsta sub 16 luni) cresc mai mult de 15 cm in doua luni. Copiii intre 16 si 24 de luni cresc in medie cu 15 cm la fiecare trei luni, copiii mici, intre 24 si 36 de luni, cresc aproximativ 15 cm la patru luni, iar cei peste 3 ani experimenteaza o crestere de 15 cm la fiecare patru sau sase luni.

Incaltamintea cu sireturi poate acomoda cele mai multe latimi ale picioarelor copiilor. Trebuie sa examinezi adancimea pantofilor pentru a te asigura ca partea superioara a acestora nu preseaza degetele sau unghiile degetelor. De asemenea, cauta incaltaminte cu botul rotund intarit pentru a oferi mai mult spatiu pentru miscarea degetelor. Si retine ca acestia trebuie sa se potriveasca inca de la inceput. Daca acestia trebuie sa se mai lase, acest lucru inseamna fie ca nu au fost conceputi in mod corect, fie ca nu se potrivesc picioarelor copilului tau.

Pantofii au patru parti: partea superioara, brantul, talpa exterioara si tocul. Partea superioara trebuie sa fie confectionata din piele, panza sau materiale plasa mai noi. Picioarele copiilor transpira foarte tare, iar partea superioara a pantofilor acestora trebuie confectionata din materiale ce lasa pielea sa respire, de aceea este indicat sa evitati materiale sintetice, precum plasticul. De asemenea, asigurati-va ca brantul este confectionat din materiale absorbante. Cei mai multi copii nu au nevoie de un suport special arcuit, intrucat acestia dezvolta scobitura piciorului abia la 6-8 ani.

Talpa exterioara ofera tractiune, amortizare a socului si flexibilitate pantofilor. O talpa lipicioasa si groasa poate impiedica un copil si poate provoca cazaturi, de aceea trebuie evitata. Bebelusii nu au nevoie de toc, talpa joasa ajutandu-i sa mearga mai usor, in timp ce copiii mai mari pot purta pantofi cu toc, dar acesta nu trebuie sa fie mai mare de 2.5 cm.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *