Sfaturi Stiri

Cum sa treci mai usor peste frica de a vorbi in public?

Gandul de a vorbi in fata unei camere pline de oameni te inspaimanta, iar multimea de oameni te face sa incepi sa transpiri si sa ai o voce mai mica? Ei bine, nu esti singurul. Multi adulti se tem de vorbitul in public, insa in lumea afacerilor, e aproape imposibil de evitat acest lucru. Deci, ce anume poti sa faci pentru a trece peste aceasta frica paralizanta, care te face sa te blochezi de fiecare data numai la gandul ca trebuie sa tii o prezentare in public?

Sfaturi care te vor ajuta sa iti invingi frica de a vorbi in public

Concetreaza-te pe public – ti s-a spus vreodata sa eviti contactul vizual pe public si sa iti intorci privirea catre orice lucru din camera care iti poate calma nervii? Cu toate ca acesta este un sfat popular, nu este deloc eficient atunci cand incerci sa te calmezi. De fapt, modul corect de a trece peste frica de a vorbi in public este acela prin care te concentrezi asupra publicului. Focusarea atentiei pe oamenii care te vor asculta in timpul discursului te va ajuta sa nu mai fii atent asupra gandurilor tale interioare, care probabil sunt pline de negativitate in acele clipe.

Practica vorbitul in oglinda – daca nu esti in stare sa tii un speech in fata ta, probabil ca nici nu vei reusi sa il tii in fata unei multimi de oameni, asa ca trebuie sa incepi sa exersezi. In acest sens, vei putea sa iti controlezi limbajul trupului si expresiile faciale, pentru a vedea daca vor avea un impact pozitiv asupra publicului. Astfel, publicul va raspunde bine daca oferi elemente familiare dar si un sentiment de calm, asa ca ar fi indicat pentru tine sa incepi sa lucrezi la gestionarea impulsurilor nervoase si la carcateristicile faciale, pentru a nu parea prea tensionat in fata ascultatorilor.

Si eu ma incadrez in aceeasi categorie de oameni, care se tem de vorbit in public si, de aceea, imi doresc sa aflu cum as putea trece peste acest lucru, astfel ca incerc sa caut sfaturi de dezvoltare personala si profesionala in mediul online. Asa am gasit blog-ul max-love.net, unde, la sectiunea “Sfaturi” am gasit cele mai interesante articole. In plus, pe max-love.net am avut ocazia sa citesc si despre alte subiecte, cum ar fi frumusete, relaxare, psihologie si multe altele.

S-ar putea să-ți placă și...