diabloscomputer.ro
Retail Sfaturi Tehnologie

De ce sa cumperi un laptop second hand sau refurbished

Daca iti poti permite, un laptop nou, cumparat direct din magazin sau comandat online este solutia ideala. Ai garantie de la producator insa uneori pretul este putin cam piperat. Din acest motiv nu ajungi de fiecare data sa cauti laptopuri noi, ci te orientezi, spre exemplu, catre laptopuri second hand i3.

Trebuie sa ne scoatem din minte o conceptie gresita. Second hand, resigilat sau refurbished nu inseamna calitate indoielnica. Exista magazine specializate care se ocupa cu comercializarea de laptopuri, computere si alte echipamente IT in sistem refurbished sau second hand. Diablos Computer este doar un exemplu. Cert este faptul ca toate produsele vandute astfel nu fac rabat de la calitate si vin chiar si cu garantie.

Atunci cand cumperi un laptop second hand trebuie totusi sa fii atent la cateva aspecte. Printre acestea se numara ecranul, tastatura, bateria, incarcatorul, sistemul de operare, marimea hard drive-ului si a memoriei RAM instalate. Aceste aspecte tin de functionalitate, iti indeplinesc exact cerintele, prin urmare trebuie sa stii ceea ce cauti.

Ecranul laptopului este cel mai predispus la defecte, astfel trebuie sa fii atent sa nu aiba zgarieturi, pixeli morti care sa afecteze vizibilitatea sau pete. Tastatura trebuie de asemenea sa fie 100% functionala, pentru ca si aceasta alaturi de display se deterioreaza destul de repede, iar reparatiile in acest caz sunt destul de costisitoare.

Bateria si durata autonomiei acesteia este un alt lucru pe care trebuie sa il iei in considerare cand cumperi un laptop second hand. Desigur nu va avea aceeasi autonomie de functionare ca si in cazul unui produs nou, insa trebuie sa iti indeplineasca cerintele. La fel de important ca si bateria sau poate chiar mai important este incarcatorul – vei avea nevoie de el mai devreme sau mai tarziu. Desi exista tot timpul optiunea incarcatoarelor universale, in cazul in care cel original al laptopului este defect sau lipsa, este un cost pe care ar fi de preferat sa il eviti.

Completand necesarul, dimensiunea spatiului de stocare si memoria RAM instalata reprezinta alte doua caracteristici de avut in vedere. Majoritatea laptopurilor vin insa acum echipate cu hard disk-uri cu spatiu de stocare de minim 500 GB, iar la memoria RAM un minim de 2 GB sunt recomandati.

Cu atentie la toate aceste aspecte, vei putea cumpara fara probleme un laptop second hand i3, i5 sau chiar i7. Personal am facut o astfel de achizitie de la Diablos Computer – mi-am cumparat un produs din categoria laptopuri second hand i3 de care sunt foarte multumit. Functioneaza perfect, iar ca pret pot sa spun un singur lucru: nu mi-a facut o gaura serioasa in buget.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *