computer
Diverse Sfaturi

De tinut cont cand cumperi un PC

Dupa cum oricine isi poate imagina, nu exista un raspuns unic legat de ce factor este mai important la achizitia unui PC. Pentru a putea face cea mai buna alegere trebuie in fapt sa raspunzi la un set de intrebari si sa tii cont de mai multe aspecte.

In primul rand trebuie sa te gandesti pentru ce vei folosi cu preponderenta computerul. Il vei utiliza pentru internet, email si editare de texte, ascultat de muzica si vizionat de filme? In acest caz poti merge pe o varianta mai putin performanta, pentru ca nu ai nevoie de o putere extraordinara de procesare pentru aceste task-uri simple. Pe de alta parte, daca esti un impatimit al gamingului ori vei folosi computerul pentru editare foto-video sau alte aplicatii grafice, vei avea nevoie de performante mai ridicate.

Care ar fi elementele ce determina performantele unui computer? In general se aplica aproximativ aceleasi reguli. Memoria RAM influenteaza drastic performantele. Cu cat mai mult RAM, cu atat mai bine. Chiar daca iti cumperi in momentul de fata un computer cu 3 sau 4 GB de RAM, asigura-te ca suporta si mai mult, poate pe viitor vei dori sa il upgradezi.

Tine cont de asemenea si de spatiul de stocare. Un hard disk de cel putin 500 GB ar trebui sa fie suficient pentru oricine – cel putin pentru inceput. Chiar daca spatiul de stocare nu este folosit in totalitate, in cativa ani vei fi recunoscator ca ai facut alegerea pentru mai mult spatiu.

Aplicatiile grafice complexe precum jocurile necesita de asemenea si o putere de procesare destul de mare. Va trebui astfel ca pe langa RAM suficient si o placa video de ultima generatie sa ai si un procesor de mare putere la intregul sistem.

Daca ceea ce iti doresti este o viteza de reactie a computerului foarte buna, poti lua in considerare si un model care sa aiba un SSD (Solid State Drive). Investitia intr-un computer cu SSD se va dovedi foarte utila, intrucat computerul va ajunge sa functioneze mult mai rapid – recomandarea este ca sistemul de operare sa fie instalat pe SSD.

Poate ca nu esti un as in tot ceea ce inseamna computere, insa tinand cont de ce nevoi ai si de factorii care determina performantele unui computer enumerati mai sus vei reusi sa faci alegerea potrivita.

S-ar putea să-ți placă și...