magneziu
Diverse Sanatate

Deficienta de magneziu provoaca probleme de sanatate

Unul din cele mai importante minerale de care are nevoie organismul este magneziul. Este utilizat de absolut fiecare organ al corpului, in special de inima si rinichi, care au nevoie de el pentru a functiona normal. Desi este cunoscut ca fiind benefic pentru sanatatea inimii si a oaselor, cercetari recente arata ca joaca un rol mult mai important pentru sanatate.

Deficienta de magneziu nu poate fi detectata tot timpul dupa analize ale sangelui, intrucat doar 1% din nivelul total de magneziu se gaseste in sange. Intelegerea importantei magneziului si identificarea la timp a deficientei se impune astfel. In continuare enumeram cateva moduri prin care se pare ca ne diminuam aportul de magneziu in organism, chiar fara sa ne dam seama de acest lucru.

1. Alimentele din ziua de astazi nu mai sunt la fel de bogate in magneziu. Se estimeaza ca regimul alimentar de acum 100 de ani continea o cantitate aproape dubla de magneziu si alte minerale comparativ cu zilele noastre, datorita faptului ca a fost afectata calitatea solului.

2. Erbicidele pot bloca absorbtia de magneziu. Din acest motiv alimentele organice sunt recomandate. Chiar daca ajungem sa consumam alimente bogate in magneziu, prezenta erbicidelor poate bloca absorbtia acestuia in sistem. Magneziul ajunge de asemenea sa fie eliminat din mancaruri prin preparare – prajire sau procesare.

3. Unele alimente pot inhiba absorbtia de magneziu. Consumul excesiv de alcool sau de alimente bogate in zahar pot provoca trecerea magneziului prin sistem si eliminarea sa directa inainte de a putea fi absorbit.

4. Suplimentele nu sunt intotdeauna raspunsul. Multi gasesc in acestea raspunsul la deficienta, insa exista si o serie de complicatii asociate cu consumul de suplimente. Nu toate sunt absorbite in acelasi mod de catre organism, nu toate mineralele si nutrientii sunt absorbiti la fel ca din alimente naturale.

5. Trebuie sa existe un echilibru intre calciu si magneziu. Simplele crampe musculare indica acest dezechilibru. Daca se fac exercitii fizice, trebuie mentinut un echilibru in ceea ce priveste nivelul de potasiu, calciu si magneziu in organism, in caz contrar pot sa apara crampe musculare.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *