La palavre

Dormitor

De curand m am apucat sa renovez dormitorul, am tot studiat, m am documentat , am ascultat parerile “specialistilor”(prietenenii) si m am apucat de treaba.

Am inceput sa lucrez  cum am crezut eu ca e mai bine. Am avut o mare dilema intre a folosi vata minerala si rigip sau polistiren si adeziv, cum prima varinata nu am vazut sa fie prea des intalnita am mers pe polistiren, o munca destul de murdara, multa munca si pe o perioada mult mai mare ca timp de finalizare .

Primul pas a fost sa decojesc pereti de calciu, mult praf.. foarte mult praf rani in palme si mult moloz. Am decojit pana la placa, pentru a rascheta pereti mai usor si pentru a nu face atat de mult praf am udat foarte bine pereti, i am zgariat in toate felurile (parca jucam x si 0) dupa care am inceput sa raschetez, a durat ceva dar zic ca a meritat .

Dupa curatarea peretilor si odihnirea bratelor cateva zile, am mers sa cumpar polistirenul, pentru peretele cu fereastra am cumparat polistiren gros de 5 cm si cu rezistenta la compresiune 80 iar pentru restul peretilor am cumparat polistiren cu grosimea de 2 cm si rezistenta la compresie tot 80. Adeziv nu am luat foarte mult pentru a nu ramane cu el. Am ajuns acasa cu materialele si m am apucat de treaba , am montat placile  relativ repede, cu probelam a fost peretele cu fereastra ptr ca prezenta foarte multe denivelari, dar i am venit de hac .

Asa cum v am promis am revenit cum un nou post legat de renovare.

Am tot stat sa ma gandesc ca vreau o schimbare si cum aveam liberi mai multi pereti din camera inclusiv deasupra patului am decis sa schimb mobila m am gandit sa fac deasupra patului mobila pe comanda . Nu m am mai “jucat” pana acum cu schite, desene, cam cum sa arate mobila dar pe langa mobila comandata am, decis sa construiesc cateva ciudatenii din rigips, nu aveam habar cum se lucreaza si de ce anume am nevoie asa ca am inceput sa ma documentez. Am tot citit articole pe internet despre profilele pentru rigips, pentru ca sunt de mai multe feluri .

Dupa documentare a urmat etapa doua, ce sa construiesc ? Si cum internetul este plin de fel de fel de poze nu mi a fost greu sa aleg ceva .

Dupa alegerea modelului si masurarea lui pe perete am inceput sa imi calculez materialele, am cumparat cateva bare de profil, o cutie de negre , cele mai mici la dimensiune, o cutie de bobite(suruburi autoforante),4 placi de rigips, dibluri pentru perete de beton si o banda adeziva pentru profile cu un fel de burete , ca sa faca profilul sa fie etans pe perete atunci cand este prins cu diblurile de beton .

Ajuns acasa cu materialele am inceput sa mi le pregatesc. Am taiat profilele, le am prins pe perete, bucata cu bucata dand forma modelului ales de mine .

Fixarea profilelor a durat 2 zile. Dupa fixarea profilelor am incepup sa tai plafile de rigips si sa le fixez cu negrese de profile.

Dupa alta zi de munca a rezultat  acest dulap.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *