La palavre

Dozatorul de apa

In urma cu cativa ani am lucrat la un mare magazin de electronice si electrocasnice, marimea magazinului fara depozit era cam de 3000 de metri patrati iar cu depozit ajungea la 5000. Eram cam 20 de angajati pe tura si cu greu incercam sa ne descurcam in ditamai magazinul, trebuia sa facem fata la clienti, sa descarcam tirurile cu marfa, sa facem receptia, sa ducem marfa in depozit, de acolo primeam marfa noua pe care trebuia sa o expunem in magazin, sa ii facem pret, sa informam clienti daca aveau intrebari, sa stii catre ce produs sa ii indrumi dar si sa il ajuti sa isi cumpere exact ce avea nevoie.

Pe langa magazin si depozit mai aveam si noi un mic spatiu unde ne puteam refugia pentru a manca si pentru a sta in pauza de masa. Aici am invatat foarte multe, am avut amintiri placute si neplacute, am invatat ca anumite aparate electrocasnice pot curenta fara sa le bagi in priza, am invatat cum sa imi aleg singur aparatura electrica, electrocasnica sau electronica. Am intat ca toate storcatoarele de fructe sau masinile de tocat carne, sau ori ce avea motor iar tu aveai acces la principalul lui ax, il invarteai iar pe cel pe care vroiai sa il curentezi sa tina mana pe stecher, la aspirator, cum sa alegi cel mai bun aspirator, dai furtunul jos, si cu palma astupi gaura si apoi ridici, daca el ramane lipit de palma acela este un aspirator bun, majoritatea nici macar nu reuseai sa le ridici 2 cm, masina de spalat sa incerci sa o cumperi cu cat mai putina aparatura electronica, acelea sunt cele mai bune , cu rotite si 2-3 butoane, cele cu ecran si cu soft se blocheaza, dau erori de soft si multe altele.

Sa va zic o intamplare. directorul ne-a adus dozator de apa, o saracie antica, din 1900 toamna, de chitra ce era, parca platea din bani lui, dar de, el vroia sa arate ce econom este el si ca nu sapa firma ca sa intre in faliment. Toate bune si frumoase pana intr-o zi cand ma indreptam spre depozit, ajung la usa si observ ca venea apa de sub usa dar si un miros de ars. Scot cheia , deschid repede si ce sa vezi, saracia lui de dozator ardea. Am luat repede un stingator, am scos aparatul din priza si dupa am inceput sa golesc stingatorul pe el.

In ziua urmatoare consiliu, directorul era tras de perciuni pentru greseala pe care a comis-o si a fost pus sa comande un aparat nou, cu apa naturala alcalina, dar sa faca si un abonament mai mare de bidoane cu apa pentru ca abonamentul de 10 bidoane pe luna pentru noi cei 40 de angajati in total nu ajungea. Apa pe care o comanda inanite era de la o alta firma cu care s-a si reziliat contractul pentru ca ei nu vroiau sa ne ofere dozator de apa la un numar mai mare de bidoane sub pretextul ca le au defecte.

Asa ca domnul director si-a luat o , ce se intampla daca lua foc tot magazinul de la un dozator de apa, pentru ca el s-a zgarcit sa incheie un contract cu p firma care livreaza apa foarte buna.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *