La palavre

E momentul pentru un audit

Am luctrat la metro in urma cu cativa ani, a fost primul meu loc de munca din timpul facultatii, un loc de munca unde am mers cu mare placere, de ala care am invatat foarte multe dar mai aveam multe de invatat. Imi placea sa lucrez in primul schimb pentru ca venea masina la 4 dimineata si ma lua de acasa, ma scutea de stat 2 ore aiurea in trafic daca alegeam schimbul urmator care intra la ora 8. Prima tura nu imi placea numai din cauza ca nu pierdeam timp in trafic dar era si foarte liniste la servici fix cam pana pe la ora 8 cand imi veneau si ajutoare.

Un singur lucru nu l-am inteles la acel loc de munca, tot ce se spargea sau se scotea din bax se arunca, magazinul se chema si inca se mai cheama Metro, unde majoritatea produselor din cate stiti se dau doar la bax si daca ai firma.

Prima data cand am ajuns in depozitul cel mare si din intamplare am trecut pe langa presa am ramas cu gura cascata cand am vazut ce se intampla cu marfa, cu ciocolate, cu baxuri de suc sau de apa, cu detergent al caror saci a fost spart, totul era facut gramada , puse pe o banda si intrau la presa. Nu am inteles de ce nu ne putema bucura noi angajati de acele produse, sa fie scoase la vanzare sa un pret mai mic sau sa le domeze caselor de copii sau centrelor de batrani. Efectiv plangeam cand vedeam ce se intampla, imi venea sa sar pe banda aceea si sa opresc acel “masacru”.

Cred ca magazinul meu avea nevoie de o firma de audit ca sa ii ajute sa gestioneze problema, sa ii verifice si poate sa ii si convinga ca au de castigat, ca scot profit din ce ei distrugeau. Dupa un an de munca acolo, cand se apropia inventarul anual au luat si ei hotararea ca sa ne ofere la pretul de 1 leu, cate o plasa plina de conserve, o alta socoteala proasta, pana la urma ce fac cu acel leu simbolic?

Ii intelegeam daca ne cereau 10 lei, plasa merita si mai mult, iar cu bani puteau merge sa ii doneze, car cu un leu ce rahat sa strangi si ce sa donezi, ca era bataie de joc. Cred ca vroiau sa scoata fisele de cafea pe care le-au consumat in cursul anului.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *