Diverse La palavre Stiri

Ecoul #şȋeu inca se resimte

Pentru cei care credeau ca initiatorul miscarii #şȋeu si-a incheiat misiunea, realitatea confirma ca nu este asa. Ceea ce a fost un protest initiat din nevoia de autostrazi a ajuns sa fie un fenomen. Ziarele au titrat zilele acestea despre tot ce se putea legat de viata omului de afaceri, Stefan Mandachi, cel care a pus in “scena” miscarea #şȋeu.

Ecoul acelui eveniment cotinua sa se resimta. Extern vorbind, ziarele mentioneaza despre acest moment fabulos care a pus la zid o guvernare intreaga. Despre cea mai scurta autostrada care face de ras o natiune scria si BBC si era stire republicata in spatiul virtual de toti cei care sunt prezenti pe retelele sociale. In tara, sute de publicatii au redactat articole despre personajul Stefan Mandachi, devenit deja un reper pentru multi despre ce inseamna curajul de a iesi in spatiul public sa iti spui oful.

Desigur ca un alt ecou al acestei stiri poate fi si faptul ca omul din spatele acestei campanii, acelasi Stefan Mandachi, a devenit mai transparent ca oricand si si-a expus familia declarand aspecte private ale vietii. Pentru ca a fost acuzat ca face abuz de imagine, ca este pus de cine stie ce organizatii sa faca protest, ca are bani si isi permite sa ii arunce pe astfel de idei etc. initatorul acestei miscari a raspuns prompt si ferm, dar mai ales punctual. Detine un blog unde a marturisit inclusiv ca nu a realizat vreo succesiune ca urmare a decesului mamei sale.

Ultima stire, conform Suceava Live, spune despre Stefan Mandachi ca a primit insigna „Stefan cel Mare si Sfant”, din partea unei asociatii din Republica Moldova. Gestul este desigur simbolic, dar insigna, de argint de data aceasta, este ceea ce are acum in comun omul de afaceri Stefan Madachi si nume mari pe scena romaneasca, cum ar fi IPS Pimen, staretul de la Putna si generalul de brigada Ion Burlui.

Stefan Mandachi isi continua misiunea

Dupa cum a declarat constant si oricand a avut sansa, Stefan Mandachi continua forma sa de protest. Precizeaza insa, pe contul sau pe platforme de socializare sau pe blog, ca nu este vorba de a starni revolte, ci un mod pasnic de a se lupta cu sistemul de guvernare.

Pentru cei care credeau ca totul a luat sfarsit imediat dupa protest, iata ca un ecou al acelui moment inca exista. Conform ultimelor stiri locale Suceava apar in presa strofe bine alese care pe ritmuri lirice spun povestea amara a faptului ca nu avem autostrazi. Acesta este doar un exemplu.

Ce trebuie insa sa intelegem este ca acolo unde altii au inchis ochii si au lasat lucrurile in deriva iata unde s-a ajuns. Lumea a inceput sa critice omul Stefan Mandachi pentru ce detine, ce face sau cum gandeste. Totusi ne leaga pe toti problema pe care el a ridicat-o, aceea de a nu avea autostrazi, de a nu circula in siguranta pe drumurile din tara – o alegere personala este de a crede in telul acestui om si de a te alatura lui sau de a sta departe de poveste.

 

S-ar putea să-ți placă și...