La palavre

eu sunt un, pardon, GANDON.

 

Dacă nu aveam probleme cu aplicaţia Twitter de pe telefonul mobil, avea să fiu trist toată ziua. Un tip, cunoscut ca şi cel care a inspirat moldovenii să utilizeze timp de vreo 3 zile fraza “e dimineaţă din nou în Moldova”, m-a caracterizat printr-un substantiv.

Toată viaţa mea a început să prindă un sens. Un sens foarte pozitiv. Şi nu o spun ironic.

Avea Teo, un alt tip de la Cafe Deko, un performance în care spunea de cuvintele vulgare.

Eu am înţeles că viaţa mea are un scop nobil: să protejez omenirea de apariţia prostiei. Ah da, cuvântul lui Viorel Mardare era: GANDON. Şi după asta a subliniat G-A-N-D-O-N.

Să trec la subiect.

Cred că cel mai bun compliment pe care-l poate face un om de artă unu-i om care abia începe să activeze în marketing şi comunicare este să-l numească un prezervativ. Unul gros, care a trecut prin multe şi a văzut că viaţa nu-i atât de uşoară. Or, să spui “eşti un prezervativ” nu e atât de puternic. Dar dacă-i spui “eşti un gandon!”, atunci îţi vine în cap un sac mare şi gros prin care nu trece niciun idiot de spermatozoid.

Eu foarte mult sper ca rahatul care stă în minţile multor concetăţeni de-ai mei să treacă prin filtrul meu. Ştii şi tu că sunt doar 2% şanse ca un spermatozoid să treacă prin prezervativ, dar trec numai acei puternici.

Uite aşa, dacă va trece vreo idee prin mine(adică 2%), atunci ea va fi genială şi tare puternică.

De asemenea, gandoanele(prezervativele n.r.) sunt obiecte pe care le utilizează mulţi şi sunt mulţumiţi de activitatea lor. Dacă nu ar fi gandoane ca mine, lumea ar fi plină de bâşi, porşi, animale, gopnişi, muli. Oamenii de artă ar dispărea. Oare n-aduc eu bine lumii înconjurătoare?

La ce mai pot fi bune gandoanele… Ah da, gandoanele sunt deschise şi puse pe scaunele fetelor care sunt cele mai cuminţi din clasă. Aşa, într-un mod mai special şi non-conformist, i se atrage atenţia că ar trebui să se schimbe şi să fie mai open-minded.

Gandoanele mai sunt folosite şi pe post de baloane de apă. Am auzit că în ele încat 10l de apă. Unii pot să le-arunce de la al 9-lea etaj peste cineva, alţii pot lua un gandon cu el în deşert şi va putea supravieţui mai mult timp.

Oamenii pot fi reutilizaţi pentru a produce postere de prezentare. Ia imaginează-ţi că eu apar pe un perete, zâmbitor şi rece?

Apropo, uite ce spune Wikipedia despre latex(materialul din care se fac gandoanele):

Latexul de la mai multe specii poate fi procesat pentru a produce alte materiale. Cauciucul natural este cel mai important produs obținut din latex; peste 12.000 de specii de plante oferă latex ce conține cauciuc. Latexul din Balatá și gutta percha conține un polimer inelastic asemănător cauciucului. Latexul din chicle și copaci jelutong se folosește pentru guma de mestecat. Latexul din mac este o sursă de opiu și alte derivate. Latexul mai este folosit în producția mănusilor, tuburilor pentru ace, prezervativelor, baloanelor și ale produse numeroase. Se mai folosește și în producția de haine.

Gata, eu mă consider omul zilei. Mulţumesc Viorel Posmotrel şi Nicolae Apostu pentru inspiraţie.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *