La palavre

Evolutia tehnicii

Ma uitam zilele acestea pe internet si imi aduceam aminte cum a evoluat totul, cum s-au schimbat foarte multe si cum de la telefonul fix am ajuns la telefoane mobile super inteligente, de telefoane pe post de ceas, de bratari inteligente care iti monitorizeaza organismul si iti transmite toate datele inregistrate catre telefonul mobil.

Imi aduc aminte ca acum 12-15 ani eram in facultate si imi doream un calculator mai performant pentru a putea sa lucrez si eu pe el, sa imi fac proiectele pentru facultate. La vremea aceia aveam un pentium I la 133Mhz cu un Hdd de 1,2giga si 64 ddr, de fapt nici ddr nu erau, erau niste dimuri mai micute, 4 la numar. Cum v-am zis imi doream ceva mai bun, la vremea respectiva a aparut primul P4 la 1.4Mhz care costa o avere. Eu care abia incercams a supravietuiesc am inceput sa pun bani la saltea si sa imi cumpar pe bucati calculatorul. Am inceput sa fac bisnita cu componente de calculatoare si monitoare sh, job cu care am facut bani frumosi cu care mi-am cumparat primul p4 de la vremea respectiva, acesta nu a fost unu full, ci mai degraba unul slab spre acceptabil unrmand ca ulterior sa imi mai cumpar ce aveam nevoie.

Imi doream foarte mult un card reader usb dar atunci acesta era foarte scump si nu imi era asa acesibil cum este in ziua de azi, de cele mai multe ori apelam la cunostinte pentru a copia ceva de pe si pe card . Cu timpul am reusit sa imi dotez calculatorul cu tot ce aveam nevoie, chiar si cu combol dvd-cd, apoi au inceput sa apara pe piata si dvd rw. Spre sfarsitul facultatii am ajuns sa am un calculator cu o valoare de 40 de mil, deja avem procesor core 2 duo, 8 giga ddr2 placa video 512 si multe altele.

Ma bucur ca totul a evoulat foarte rapid pentru ca aceste lucruri si gadgeturi ne usureaza munca, ne salveaza timp pretios si char pentru unii le salveaza vieti. Daca tehnica nu ar fi avansat atat de mult nu s-ar fi salvat multe vieti, acum am aflat de curand ca au aparut imprimante 3d care reproduc organe si tesuturi pentru corpul uma. Peste cativa ani sigur vor reusi sa reproduca si inimi dar si organe vitale vietii.

Cu siguranta peste 10 ani tehnica o sa avanseze foarte mult, poate vom ajunge sa avem calculatoarele cat un smart phone.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *