La palavre

Formare profesionala

In ziua de azi problema numarul unul a tuturor romanilor, este gasirea unui loc de munca. Am ajuns la concluzia ca si cei care termina o facultate o termina fara a avea un loc de munca asigurat. Pe vremea lui nea Nicu aveai doua variante, fie faceai o scoala de meserii si dupa terminarea acesteia partidul avea grija sa iti gaseasca un loc de munca, fie faceai o facultate si astfel deveneai inginer unde daca terminai facultatea cu nota zece iti alegeai singur unde sa mergi fie erai repartizat de catre partid.

Pai in ziua de astazi noi nu mai avem industrie, nu mai avem scoli de meserii, toti au facultate inclusiv paznicul care sta si ridica bariera la o institutie.

Cei care vor sa obtina o alta calificare in afara de cea obtinuta dupa terminarea facultatii sau dupa obtinerea bacalaureatului se pot inscrie pe www.scoaladecariere.ro, acestia formeaza oameni pentru diverse specializari cum ar fi call center, sau consultat relatii cu clientii, agent tesales sau telemarketing, competente informatice de preluarea datelor, managementul reclamatiilor sau mai formeaza specialisti in asigurarea calitatii. Toate acestea sunt meserii care se cer in ziua de azi pentru ca singura industire care mai functioneaza inca la noi este comertul din sectorul privat.

De exemplu eu am gandit astfel cand am dat la facultate, am zis ca mereu statul o sa aiba nevoie de personal in administratia publica, se pare ca m-am inselat. Am pierdut sase ani cu tot cu master, mi-am pierdut atatia ani pe care nimeni nu mii va da inapoi ca sa fac o specializare pentru care nu voi mai avea sanse sa gasesc un loc de munca.

In ziua de azi cel mai indicat ar fi dupa terminarea unui liceu sa faci o scoala de cariere sau de formare profesionala care dureaza maxim cateva luni si dupa iti poti cauta un loc de muncal.

Ma uitam zilele trecute pe internet ca afara sunt cautati macaragii pe salarii foarte atractive, de la 2000 de euro in sus, pai de unde macaragii, singuri care au fost specializati in asa ceva sunt acum pensionari, singura solutie ar fi ca sa te apuci de un curs de formare profesionala iar la terminarea lui sigur iti vei gasi un loc de munca bine platit in strainatate, daca cumva esti casatorit pune si sotia sa faca si ea un curs de croitorie si sigur nu veti muri de foame afara.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *