La palavre

Imi e dor de muzica

In urma cu ceva timp am fost invitati la un botez din zona de nord Moldovei, unul la sat cu traditii locale foarte frumose cum nu am mai vazut. Lumea era imbracata in straie traditionale, cantau si jucau dansuri populare.

In prima zi cand am ajuns am fost foarte obosit dupa un drum lung de 800 de km asa ca nu am prea avut timp sa admir locurile, peisajele si oamenii, dar in ziua urmatoare dupa o noapte de odihna eram ca nou asa ca m-am prezentat cu un cadou la gazde. Botezul a inceput inca de dimineata de la ora 9, nici nu ma asteptam asa devreme stiind ca in zona mea se fac pe la orele pranzului, adica atunci se merge la biserica si mai apoi urmeaza petrcerea. Ei bine aici nu a fost chiar asa, inca de dimineata oameni au servit o masa, au ascultat muzica populara si lautareasca din partea zonei.

Cineva mi-a soptit ca muzica a fost oferita de Mihai Dinescu, acesta find ruda cu una dintre gazde. Nu cunosteam foarte multe despre dansul asa ca m-am documentat imediat, am scos telefonul si dupa o simpla cautare pe google dupa nume am constatat ca orchestra oferita are si site www.mihaidinescu.ro , am aflat ca acest domn are in spate foarte multi interpreti cu care poate face un adevarat spectacol.

Dupa masa de dimineata unde am ascultat o muzica buna ca sa ne trezim s-a format un alai, toti erau inbracati in straie traditionale din partea locului si impreuna am plecat spre biserica pe jos insotiti de lauari care parca vesteau botezul celui mic. Ajunsi la biserica totul a decurs normal, celui mic i s-a tinut o slujba apoi a fost scufundat de preot in apa de cateva ori apoi copilul a fost repede infasat pentru a nu raci. Dupa cateva sfaturi primite din partea preotului lumea a plecat inapoi spre casa, dar spre surprinderea mea toti s-au intors la petrecere, ma asteptam ca acasa sa se intoarca doar membri familiei iar restul satului sa mearga acasa si sa vina seara, ei bine nu a fost asa, lumea a mers la gazde acasa si s-au incins hore cu muzica populara de buna calitate, petrecerea a tinut pana a doua zi dimineata, din pacate pentru mine nu mi-am putut permite sa raman toatat noaptea pentru ca trebuia sa ma odihnesc pentru a pleca la drum pe la orele pranzului pentru ca ma astepta un drum lung catre casa.

Chiar imi era dor de o astfel de petrecere cu o muzica deosebita unde am jucat de am “rupt” pantofi.

 

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Chiar daca traiesti tot pe aici, Dar cine sa mutat prin sua sau canada?:(

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *