Uncategorized

Impresii 12

 Tehnici moderne de predare, Şcoala Internaţională Cluj

Într-un context social în care educaţia este pusă la colţ, în care parcă înadins se mediatizează tot ce poate discredita învăţământul românesc, în care găsirea unor soluţii viabile la problemele existente pare dificilă, Şcoala de Vară de la Sinaia a spus şi a demonstrat că EDUCAŢIA MERITĂ ! Ce dovadă mai bună ca e aşa ar putea fi decât bucuria şi entuziasmul participanţilor care, absorbind tot ce trăiau, au plecat cu gândul de a rămâne împreună, au plecat spunând “suntem mai bogaţi!”, asumându-şi un rol important: “Vă datorăm schimbarea!”. Sunt convinsă ca acest proiect are forţa de a face diferenţa în învăţământul românesc. Această forţă se datorează membrilor echipei care îl coordonează şi cărora aş vrea să le mulţumesc pentru modul în care valorizează educaţia.

Utilizarea noilor tehnologii în educaţie, Smart Solutions & Support, România

Foarte mulţi dintre cei care se pronunţă despre sistemul educaţional românesc nu au încredere în profesori, în potenţialul lor de a face performanţă cu elevii, la clasă şi în afara acesteia. Însă Şcoala de vară “”Educaţia merită!”” a demonstrat, cred eu, că avem un corp profesoral dornic să demonstreze că lucrurile stau cu totul altfel şi se pot îmbunătăţi permanent. Avem nevoie de mai multă încredere în profesori şi de coerenţă instituţională şi legislativă.

 Finnish/My view of education, Ed. administration, teaching and learning, European Parliament     

The idea/philosophy behind having a Summer school was excellent. The organization was perfect. The participants were active and positive. The webmaster was wonderful. I wish I could have contributed more but my ignorance in Romanian language, etc. is so obvious that it was impossible. Keep up with the good work and thank you for letting me to be amongst the learnings during the quality days of the Summer school!

Comunicare, Centrul pentru Jurnalism Independent

A fost minunat. Mi-a priit în special energia – atât cea a cursanţilor, cât şi cea a organizatorilor. Este o adevărată plăcere să te mişti şi să lucrezi, să “împărtăşeşti” lucruri cu oameni atât de pozitivi. Cred că ce s-a întâmplat la Sinaia zilele acestea trece mult de “transferul de cunoştinţe” şi ajunge acolo unde e cel mai greu şi mai plăcut să ajung, la “transferul de atitudini”. Mi-a plăcut, de asemenea, sinergia dintre traineri. modul în care ceea ce au predat ei s-a îmbinat atât de natural. Asta denotă o cunoaştere foarte buna a trainerilor şi abilităţilor lor – lucru pentru care organizatorii poartă gloria. 🙂 Aştept cu nerăbdare follow-up.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *