Uncategorized

Impresii 4

Chimie şi fizică, Şcoala cu clasele I-VIII Mihail Kogălniceanu, Iaşi

Mi s-a părut interesantă o astfel de modalitate de a urma un curs. La mine a fost net-ul slab, aşa încât am avut de pierdut putin, însă faptul că v-aţi gândit să trimiteţi materialul şi pe mail, a compensat oarecum acea nesincronizare.

Sunt mulţumită că am avut şi de învăţat câte ceva, ceea ce nu se prea întâmplă la cursurile de perfecţionare care se fac.

Vă felicit şi  aştept şi vara viitoare să ne prezentaţi alte materiale.

 Matematică, Şcoala Generală Prejmer Braşov

Cele mai frumoase principii, cele mai bune practici nu valorează nimic dacă nu sunt puse în aplicare, după cum cel mai bun medicament e fără efect, dacă nu-i luat de bolnav.

Cea mai mare valoare au acele principii, practici care răsar din experienţa noastră proprie. Cele pe care le-au formulat , le-au aplicat alţii ne plac şi ne atrag în măsura în care se potrivesc cu felul nostru de a fi şi de a gândi.

Dar să nu uităm : “ Educarea altora trebuie să pornească de la aceia care au fost în stare să se educe pe ei înşişi”, iar “ O educaţie desăvârşită trebuie să urmărească două scopuri: să dezvolte la maximum personalitatea fiecăruia şi să-l facă tocmai prin aceasta folositor momentului, realităţii în care trăieşte”

Ca picăturile fără număr care formează oceanul, ca mierea adunată fără încetare de mii şi mii de albine, astfel munca tuturor profesorilor şi trainerilor ce au contribuit la succesul deplin al Şcolii de vară “Educaţia merită” iulie2010 sunt sigură că va avea ecou nu numai prin participanţii prezenţi în sală, ci şi prin noi, cei care am avut “onoarea” să participăm online la aceasta.

Şi ca să îmi exprim “dorinţa” –efectul lucrurilor întâmplate săptămâna trecută- permiteţi-mi să folosesc o cugetare […din „Cultură şi filozofie în texte şi studii”, autor Theofil Simenschy,pag 274] :“Prea adesea nu suntem în stare să răsplătim binele care ni s-a făcut; cea mai frumoasă recunostinţă este ca, amintindu-ne de cei care ne-au ajutat, să ajutăm la rândul nostru pe alţii. Astfel binele se va transmite tot mai departe, ca lumina în noaptea Învierii”

…pentru că asta îmi doresc :

-să duc mesajul Şcolii de vară în cât mai multe locuri

( în şcoală, în şcolile cu care colaborăm-Şc. Lunca Câlnicului, Şc. Teliu, şcoli din Braşov şi posibil unor colegi din Sf. Gheorghe unde locuiesc)

– să folosesc TOT ce am învăţat la şcoala de vară   şi

– să am onoarea atletului care este desemnat să ducă flacăra olimpică.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *