Uncategorized

Impresii

Impresii participanţi 2010
Limba engleză, Şcoala “Petre Tudose” Bădiceni-Mălureni, Argeş

Şcoala de vară a reprezentat pentru mine o experienţă inedită. Totul a fost la superlativ , începând de la organizare, şi atmosfera creată de traineri. M-a impresionat în mod deosebit Şcoala Internaţională Cluj, prin atitudinea deschisă şi modalitatea de comunicare a experienţelor acumulate în predare. Păcat ca Ministerul Educaţiei nu poate organiza activităţi similare.

________________________________________

Socio-umane, Grup Şcolar “Crişan” Crişcior, Hunedoara

A fost un timp petrecut într-un mod util, am aflat foarte multe lucruri şi am resurse acum pentru a merge mai departe.
Aţi reuşit să ne oferiţi şi o altă perspectivă asupra statutului dascălului în România.
Felicitări pentru organizare.

________________________________________

Şcoala cu cls. I-VIII – Mărginenii de Jos, Prahova

“Şcoala de vară” = demnitate dascălilor.
“Şcoala de vară” = provocare, experienţă, schimbare.

Provocare atunci când am accesat formularul de înscriere, experienţă de care trebuie să aibă parte multe cadre didactice, schimbare personală (m-am redescoperit), şi în activitatea pe care o desfăşor.

Însă, cel mai mare câştig îl reprezintă oamenii pe care i-am cunoscut (echipa de organizatori , traineri, colegi) de înaltă calitate umană şi profesională , cu care voi păstra o strânsă legătură.

Felicitări, pentru organizare şi profesionalism de calitate!

Mulţumesc pentru tot!
________________________________________

Chimie – Fizică, Şcoala nr.1 Perişoru, Călăraşi

A trecut deja o săptămână de la activităţile susţinute la şcoala de vară. Într-adevăr “educaţia merită” profesori de calitate pentru elevii noştri. Este ceea ce organizatorii şi-au propus şi sigur vor reuşi. Am observat că în această săptămână GRUPA a II-a în care profesorii din şcoala mea au fost repartizaţi au format o echipă; este meritul organizatorilor, dar şi deschiderea spre colaborare a profesorilor. Am învăţat de la toţi formatorii şi unii de la alţii.

Eu mă consider fericită în urma experienţei avute în această săptămână; toate modulele parcurse îmi sunt utile în viitor.

Mulţumesc tuturor organizatorilor, d-rei Sanda Bordei la care am observat puterea din spatele modestiei, d-lui Cristian Ducu pentru că m-a învăţat să-mi creez blog, d-nei Tincuţa Baltag, d-rei Alexandra Cepraga, informaticianului pentru organizarea ireproşabilă.

Ceea ce am învăţat în această săptămână, în câteva cuvinte: calitate, dinamism, responsabilitate, spirit de echipă, voi încerca să transmit şi eu mai departe.

Felicitări tuturor!
________________________________________

Matematică-Fizică, Şcoala cu cls. I-VIII Mărginenii de Jos, Prahova

Felicitări!
Şcoala de vară “Educaţia merită!” a reuşit să depăşească cu mult aşteptările mele.
Echipa, modul de organizare, condiţiile oferite şi nu în ultimul rând valorile promovate, m-au ajutat să mă redescopăr.
A fost minunat, sunt norocoasă că am făcut parte din această echipă.
Activităţile din fiecare zi au fost diferite, dar toate au completat paleta valorilor.
Am cunoscut oameni pe care doresc să îi am prieteni, am auzit lucruri pe care vreau să le experimentez, pentru că sunt convinsă că toate mă vor ajuta să fiu un profesor mai bun.
Calitate, bun gust, disciplină, performanţă, schimbare sunt cuvinte care au creat un ecou puternic în mine. Cu drag, Elena
________________________________________

Discipline tehnice, Grupul Şcolar “Crişan” Crişcior, Hunedoara

A fost o săptămână extraordinară!
În trecut am participat la diverse cursuri de formare şi credeam că nu mai am prea multe de învăţat. Am fost plăcut surprinsă să descopăr lucruri noi, o tematică diversificată şi o calitatea excelentă a tuturor formatorilor.
Am învăţat foarte multe şi am deja câteva planuri de viitor, pe care sper sa le pot aplica.
Încerc să sintetizez câteva idei ce mi s-au conturat de la fiecare trainer:

1. “Să privim lucrurile constructiv şi realist!”
2. “Cetăţenii să fie responsabili şi să nu se mulţumească cu puţin!
3. “Este nevoie de viziune şi comunicare!”
4. “Să construim ceva împreună!”
5. “Învăţaţi copiii să comunice simplu şi să nu le fie ruşine când greşesc!””
6. “Trebuie să-mi asum curajul de a schimba ceva!”
7. “Totul porneşte de la viziune şi valori!”
8. “Să nu dăm soluţii, ci să-i punem să gândească!”

Felicitări echipei de organizatori! Sunt onorată că v-am cunoscut şi că am avut ocazia să particip la Şcoala de vară.
Dumnezeu să ne dea tuturor sănătate şi puterea de a ne împlini visele!
________________________________________

Matematică, Şcoala nr. 1 Perişoru, Călăraşi

Am lăsat să treacă puţin timp pentru a mă îndepărta de subiectivismul inerent unor astfel de evenimente bine organizate şi care s-ar traduce în expresii de genul: ,,superb!”” ,,extraordinar! “”, ,,o experienţă unică!””, etc. Mă voi rezuma doar la simple observaţii:

– am rămas încântat să văd puşi în scenă oameni cu experienţă, de către o mână de persoane tinere (are cineva mai mult de 35 de ani?!), energice, responsabile, cu iniţiativă, rezultate fericite ale mediului educaţional românesc, ceea ce oferă o dublă speranţă de viitor;

– uitându-mă retrospectiv peste fişa de înscriere completată când am aplicat pentru şcoala de vară, sesizez că totul, dar absolut totul, a fost atins (atât motivaţia, cât şi cunoştinţele noi, care au reprezentat domeniul meu de interes);

– ştiu că de multe ori elevii mei pleacă încântaţi de la ore; ce folos dacă acasă nu continuă cu aceeaşi ardoare şi acelaşi entuziasm! Îmi doresc să nu facem ca ei, să păstrăm vie acea flacără a credinţei că putem muta munţii din loc, credinţă pe care am simţit-o ca o trăire colectivă pe parcursul întregii săptămâni (şi nu cred că a fost transfer!);

– m-am convins că nu fac parte dintr-o specie pe cale de dispariţie, că dimpotrivă sunt unul dintre cei mulţi şi numărul lor este în creştere; m-am bucurat când colegii mei şi-au dat seama că de fapt nu băteam câmpii când purtam discuţii cu diverse ocazii şi când m-am izolat (privind în urmă, incorect, poate) de dânşii ca singura formă de protest;

– mă bucur la vestea că suntem trei persoane alese de la şcoala noastră pentru schimbul de experienţă cu Finlanda, dar mă întristez pentru echipa de la Vaslui (prietenul Vergil care mi-a cerut să-i promit că am să-i spun tot ce se va întâmpla acolo!) ,şi de unde nu merge nimeni;

– m-am schimbat profund, şi dacă vreţi argumente, discutaţi cu soţia mea, Gabi care, la cei 25 de ani , este criticul meu numărul 1 şi în care am mare încredere; tot ce mi-a cerut ca plată a despărţirii atât de lungi (o săptămână!) a fost să-i promit că am să rămân cel puţin aşa cum m-am întors de la Sinaia;

Aşa cum cred că v-am obişnuit, nu pot încheia fără ajutorul creaţiei universale, ca reper zero al existenţei noastre, de data aceasta un fragment din Pablo Neruda, ,,Cine moare””, pe care îl voi introduce, din respect, de la tastatură, renunţând la facilul copy/paste

,,Evităm moartea câte puţin, amintindu-ne întotdeauna

că “a fi viu” cere un efort mult mai mare decât simplul

fapt de a respira. Doar răbdarea cuminte ne va face să cucerim o

fericire splendidă. Totul depinde de cum o trăim….

Dacă va fi să te înfierbânţi, înfierbântă-te la soare,

Dacă va fi să înşeli, înşeală-ţi stomacul,

Dacă va fi să plângi, plângi de bucurie…

Dacă va fi să minţi, minte în privinţa vârstei tale,

Dacă va fi să furi, fură o sărutare,

Dacă va fi să pierzi, pierde-ţi frica.

Dacă va fi să simţi foame, simte foame de iubire,

Dacă va fi să doreşti să fii fericit, doreşte-ţi în fiecare zi…

În rest, ,,extraordinar!””, ,,superb!””, ,,a fost o experienţă unică!””, ,,oameni minunaţi”” etc. Vă mulţumesc şi le mulţumesc tuturor pentru această breşă spaţio – temporală din aceasta imensă coajă de nucă.

Cu drag de Voi şi respect pentru munca Dumneavoastra, Florin
________________________________________

Educaţie tehnologică – matematică, Şcoala cu clasele I-VIII ,,Petre Tudose” Mălureni, Argeş

Este pentru prima dată când particip la un eveniment cu o asemenea densitate şi un asemenea dinamism. Am fost plăcut impresionata să cunosc o echipă de tineri organizatori ambiţioşi şi capabili.

Mi-a plăcut claritatea prezentării formatorilor, profesionalismul, caracterul interactiv, munca în echipă, modul de comunicare cu participanţii, precum şi sincronismul dintre formatori şi organizatori. Am învăţat unii de la alţii. Mă simt mai bogată – profesional vorbind.

Voi regândi fiecare activitate la clasă şi am să invit colegii de catedră la lecţii de inter-asistenţă pentru a vedea ,,pe viu” ce voi experimenta ca urmare a acestui training.

Ţin să-i asigur pe organizatorii Şcolii de vară, că am să împărtăşesc din experienţa trăită şi colegilor de specialitate la întâlnirile de la cercurile pedagogice şi sper să reuşesc să fiu suficient de convingătoare în a le arăta că se poate obţine performanţă în educaţie şi cu mijloace materiale modeste, dar schimbând radical metodele de predare.

Pentru organizatori, un singur cuvânt: FELICITĂRI !
________________________________________

Limba română, SAM Vintileasca, Vrancea

Şcoala de vară ,,Educaţia Merită,, este cel mai serios, mai dens şi mai antrenant curs de formare la care am participat până acum, o explozie de profesionalism, un exemplu de “cum se munceşte”, de “cum să fii responsabil, să iei atitudine, să lucrezi în echipă, să apreciezi valoarea şi competenţa”. Plecarea acasa n-a însemnat regret . Mi-am dat seama că am realizat obiectivele pentru care am fost prezentă , că am făcut exact ceea ce trebuie şi atât cât era necesar, că trebuie să ne întoarcem pentru a pune în aplicare ce am învăţat, că nu suntem singuri şi avem oricând o familie căreia să-i cerem ajutor când vom fi în impas; este echipa coordonatoare a acestui proiect căreia se cade să-i mulţumim pentru respectul acordat învăţământului românesc!
________________________________________

limba şi literatura română, Şc. Perişoru nr. 1 Călăraşi

“Cursurile au fost foarte interesante .Am învăţat foarte multe lucruri atât de la formatori ,cât şi de la colegi.
Am venit la Şcoala de vară să învăţ să fiu un profesor altfel decât până acum,nu m-am gândit la Finlanda până în ultima zi , când Simina mi-a spus :””trebuie sa mergi!””.
Am avut emoţii în ultima zi , am avut regretul că nu m-am implicat mai mult ,însă am avut şi bucuria că am fost apreciată pentru ceea ce ştiu eu mai bine să fac , să predau , nu să filosofez.
Îmi pare rău că nu am avut puterea să-mi iau “la revedere” aşa cum se cuvine, însă voi ţine legătura cu colegii de la celelalte şcoli .
Mi-a plăcut organizarea , comunicarea dintre organizatori şi participanţi.
Şcoala de vară , formatorii , mi-au dat idei , idei pe care o sa le pun în practică din septembrie şi sper să am succes!
MULTUMESC!!!
________________________________________

Matematică, Şcoala de Arte şi Meserii Vintileasca, Vrancea

Despre Şcoala de vară “Educatia merită!” pot să spun că a fost foarte bine organizată , cu un conţinut bogat de activităţi interesante , atractive şi inovatoare , cu multe exemple de bune practici , oameni foarte bine pregătiţi care au venit în sprijinul profesorilor pentru a face mai uşoară trecerea de la sistemul actual de învăţământ la unul modern care pune pe primul plan elevul, în al cărui proces de educare este implicată întreaga comunitate. Am învăţat aici foarte multe metode moderne de predare care îl ajută pe elev să înveţe mai uşor , să pună în practică ce a învăţat , să aibă capacitatea de a şti ce poate să facă şi să corecteze ce a greşit. Au fost foarte multe informaţii utile pe care abia aştept să le pun în practică în noul an şcolar. Sunt încântată de tot ce am învăţat aici şi de oamenii pe care i-am cunoscut. Mi-ar plăcea ca în fiecare an să am posibilitatea să particip la o astfel de Şcoală de vară. Aţi fost minunaţi.
________________________________________

Biologie, SAM Vintileasca, Vrancea

Această şcoală de vară a fost pentru mine adevăratul modul pedagogic pe care profesorii ar trebui să-l studieze până ar veni la catedră. Participarea la această Şcoală m-a făcut să-mi schimb viziunea despre ceea ce pot realiza în şcoală fără prea multe eforturi financiare . Aş dori ca în urma participării la această şcoală să pot atrage cât mai mulţi colegi pentru a acţiona în sensul celor aflate aici. Despre organizatori şi traineri numai cuvinte de laudă. Sunteţi deosebiţi. Dacă în România ar fi mai mulţi de talia d-voastră, am fi un popor fericit.
Comentarii
Nu aveți permisiunea de a adăuga comentarii

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *